Educatio-kupa: idén is megszervezik az erdélyi magyar tanárok teremfoci-bajnokságát

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége Országos Elnöksége ebben az évben is meghirdette a már hagyományosnak tekinthető Educatio-kupa országos teremfoci-bajnokságot, amelyre pedagógusokból álló csapatok nevezhetnek be. A szovátai tornára 16 csapatot várnak a szervezők.

A bajnokságot 2020. február 21–23. között tartják a szovátai Domokos Kázmér Óvoda, Gimnázium és Szakközépiskolában. A kétnapos tornán való részvételt régiónkénti, illetve megyei szintű selejtező mérkőzések előzik meg. A szervezők 16 csapatot várnak a tavalyi kupa-győztessel együtt, így székelyföldi megyékből 10 (Hargita 4, Maros 3, Kovászna és Brassó 3 csapat), Közép-Erdélyből (Kolozs, Szilágy, Beszterce-Naszód, Hunyad, Fehér) 3, valamint Partiumból és Bánságból (Bihar, Szatmár, Arad, Temes, Máramaros) 2 csapat vehet részt a tornán.

A megyei, illetve régiószintű selejtezők lebonyolítási határideje: 2020. január 26. A döntő tornára való bejelentkezés 2020. január 13. és február 16. között kizárólag online módon az RMPSZ honlapján történik. Az Educatio-kupa mérkőzéseit 2x15 perces időtartammal a futsal játékszabályai szerint játsszák.

A tornán díjazzák a legjobb kapust, legjobb mezőnyjátékost, a gólkirályt, a legidősebb és legfiatalabb játékost, a legügyesebb hölgyjátékost, és kiosztják a Fair play-díjat is. 

További információk elérhetők az RMPSZ honlapján, illetve Soós Leventétől a 0740-813-883-as telefonszámon, valamint az ocsi_soos@yahoo.com e-mail címen kérhetők.

(Címlapfotó forrása: educatiokupa.rmpsz.ro)

Kapcsolódók

Kimaradt?