Vereséget szenvedett a kolozsvári U-BT férfi kosárlabda csapata

A kolozsvári U-BT csapata a SCM Craiova elleni összecsapáson eltért a szokásos kezdő 5 játékostól, mivel a sepsiszentgyörgyi Kuti Nándor kapott helyet a kezdő játékosok között.

A meccs jól indult, az első kosarat a kolozsváriak szerezték. A hazai csapat nagyon jól muzsikált az első negyed közepéig, amikor ugyanis 7 pontra sikerült növelniük előnyüket.

Ez a jól működő széria a második negyedben ért véget, amikor a vendég SCM Craiova Pratt vezetésével 12 pontos előnyre tett szert, de a Mihai Silvasan által irányított legénység a negyed végére egy pontos hátránnyal vonulhatott az öltözőbe, hogy megkapja a román tréner útmutatásait a harmadik negyedre. A kincsesvárosi gárda lendületesen tért vissza a pályára, Donatas Tarolis és Planinics egymás után szerezte a pontokat az egyetemi csapat javára, így a harmadik játékrészt sikerült 8 pontos vezetéssel zárni. Az igazán nagy meglepetést az okozta, amikor a negyedik játékrészben sorra hibáztak az U játékosai, így hamar tovaszállt a hazaiak előnye.

A craiovaiak jobban uralták a szoros állás miatt kialakult helyzetet, így a méltán állítható, hogy a 13. forduló legnagyobb meglepetését okozták azzal, hogy 94-88-ra verték a kolozsváriakat. Ha a kolozsvári U-BT-nek sikerült volna győzelmet aratni, akkor az első helyre lépett volna a román bajnokság A csoportjában.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?