Jégkorong Erste Liga: meggyőző Sportklub-siker Székesfehérváron

Bár a mérkőzés elején kétgólos hátrányba került az alapszakasz-győztes, a második harmadban sikerült megfordítani az állást és a végén fölényes győzelmet aratott Jason Morgan együttese.

Vendég-kiállításokkal indult a szombati fehérvári összecsapás: előbb Flinta kapott kényszerpihenőt, rövidesen Brophey is követte őt a büntetőpadra, így kettős emberelőnyben támadhattak a Titánok. Éltek is a lehetőséggel a hazaiak és kettős, majd sima fórban is betaláltak, mindkétszer Campbell volt eredményes két gólos előnyt kovácsolva csapatának a hatodik percre (2-0). Farkas a harmad felénél zárkóztatta övéit, ám a 14. percben Madácsi góljával újra kettő volt a különbség (3-1).

A második harmad Sportklub találattal indult, de erre még volt válaszuk a hazaiaknak, akik Vincze góljával ismét két góllal vezettek a 36. percben (4-2). A második szünetig hátralévő percek hatalmas fordulatot hoztak a mérkőzésben, a vendégek három gólt szerezve átvették a vezetést: Györfy, Kuljash és Gecse Hugó voltak eredményesek (4-5).

A befejező játékrész ott folytatódott, ahol a második húsz perc abbamaradt, a 41. Percben Pyett kétgólosra növelte a Sportklub előnyét, Shalla és Becze emberelőnyös góljai pedig minden kérdést lezártak (4-8).

Címlapfotó forrása: Fehérvári Titánok Facebook

Jégkorong Erste Liga, alapszakasz
Fehérvári Titánok–Csíkszeredai Sportklub 4–8 (3–1, 1–4, 0–3)
Szákesfehérvár, 337 néző
Gólszerzők: Campbell (5. és 6.p.), Madácsi (14.p.), Vincze (36.p.), ill. Farkas  (12.p.), Bíró T. (29.p.), Györfy (37.p.), Kuljash (38.p.), Gecse H. (40.p.), Pyett (41.p.), Shalla (52.) és Becze (58.p.)
Kapura lövések száma: 25–45
Büntetőpercek: 8, ill. 10 perc
További szombati eredmények:
Brassói Corona - FTC-Telekom 3–4
Gyergyói Hoki Klub - Újpesti TE 2–3

Kapcsolódók

Kimaradt?