EL: a Kolozsvári CFR az év mérkőzésére készül a Celtic Glasgow ellen

Az év legfontosabb mérkőzésére készül a Kolozsvári CFR, amely csütörtökön este 19:55 órai kezdettel a labdarúgó Európa-liga E-csoportjának utolsó fordulójában a Celtic Glasgow csapatát fogadja a fellegvári Constantin Rădulescu stadionban.

A E-csoport jelenlegi állása
1. Celtic Glasgow    13 pont
2. Kolozsvári CFR     9 pont
3. Lazio Róma           6 pont
4. Stade Rennais       1 pont

A kvartett utolsó fordulójában a vasutasok és a skót bajnok összecsapásával egy időben a Stade Rennais a Lazio Rómát fogadja. Amint a fenti táblázatból is kiderül, a rómaiaknak mindenképpen győzniük kell - a már kiesett - francia ellenfelükkel szemben ahhoz, hogy egyáltalán életben maradjanak továbbjutási esélyeik. Ha ezt nem teszik meg, akkor Dan Petrescu csapata akár még egy hazai vereséggel is kvalifikálja magát a legjobb 32 közé. Ha viszont a Lazio nyerni tud a bretonok ellen, akkor a vasutasoknak is pontot, pontokat kell gyüjteniük a Celtic elleni mérkőzésen, ugyanis pontegyenlőség esetében a Lazio jutna tovább jobb egymás elleni eredményének (a CFR 2-1-re nyert Kolozsváron, a Lazio 1-0-ra győzőtt Rómában - szerk. megj.) köszönhetően.

Mivel a fellegvári összecsapás a Celtic Glasgow számára tulajdonképpen tét nélküli, Neil Lennon több alapemberét el se hozta Kolozsvárra, az eltiltott Scott Brown mellett Skóciában maradt az alapvetően kezdőnek számító Forster, McGregor, Edouard, Christie és Rogic is. A hivatalos magyarázat szerint azért, mert a Skót-ligakupa hétvégi megnyerése után (1-0 a Rangers ellen) pihenőre van szükségük. Viszont azt sem szabad szem elől téveszteni, hogy a két Celtic-Lazio összecsapás mekkora feszültséggel járt, több skót szurkoló is súlyos sérüléseket szenvedett a Lazio neonáci irányultságú kemény magjának „köszönhetően”. Ezek után senkit sem lepett meg, hogy sokan arra kérték csapatukat, hogy Kolozsváron „ne tegyék oda nagyon magukat”, elégedjenek meg a döntetlennel.

Ezt a kérdést neki is szegezték a skót újságírók Neil Lennonnak a csapat hivatalos kolozsvári sajtótájékoztatóján, ahol az északír szakember profi módon azt válaszolta, hogy egyáltalán nem ilyen szándékkal utaztak Kolozsvárra, még ha tartalékosan is, de nyerni szeretnének.

Mint írtuk, a két csapatnak ez lesz idén a negyedik mérkőzése. A Bajnokok Ligája selejtezője 3. fordulójában kolozsvári 1-1-es döntetlen és glasgow-i 4-3-as CFR-győzelem után a vasutasok jutottak tovább a BL play-offjába, ahol kikaptak a Slavia Prágától és „visszasoroltak” a második számú európai kupának számító EL-be, ahol egy csoportba sorsolták őket a Celticcel. Az E-csoport 2. fordulójában aztán a skót bajnok 2-0-s arányú győzelmével elégtételt vett a korábbi vereségért. 

A csütörtökön este 19:55-kor kezdődő találkozót a DigiSport1 és a Kolozsvári Rádió is élőben közvetíti. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?