FRISSÍTVE - Liga 1: kikapott Botoșaniban a Kolozsvári CFR

2-1-re kikapott az FC Botoșani csapatától a Kolozsvári CFR a labdarúgó Liga 1 húszadik fordulójának vasárnap délutáni összecsapásán, és amennyiben az Astra Giurgiu-CSU Craiova találkozó hazai győzelemmel ér véget, Dan Petrescu csapata több hónap után elvesztíheti a tabellán elfoglalt első helyét. FRISSÍTÉS: A vasutasok elvesztették a listavezetői helyüket, mert az Astra 1-0-ra legyőzte a Craiovát.

Negyedik idegenbeli vereségét szenvedte el vasárnap délután a Kolozsvári CFR a labdarúgó Liga 1 idei szezonjában, a vasutasok a bajnokság 20. fordulójában 2-1-re kikaptak a FC Botoșani csapatától. A házigazdák már a 15. percben megszerezték a vezetést, amikor az osztrák Ebenhofer szépen ugratta a macedón Askovszkit, akinek a lövése megpattant a román Peteleu lábán és becsapta a spanyol Jesus Fernandezt.

A címvédő kolozsváriak a 20. percben kiegyenlítettek, Itu beadása szabadon találta meg a Botoșani-i tizenhatosban a születésnapos Pereirát, akinek nem volt nehéz dolga hálóba fejelni a labdát. A döntetlennel záruló első félidő után a CFR sokkal több helyzetet dolgozott ki, viszont gólt a hazaiak lőttek: a 71. percben Țigănașu beadásából Mihai Roman csukafejessel helyezte a hosszú sarokba a labdát.

 

A 38 pontos Kolozsvári CFR elveszítheti az első helyét a tabellán, ha a vasárnap este 20:30-kor kezdődő Astra Giurgiu-CSU Craiova találkozó hazai győzelemmel zárul.

A Botoșaniban tartalékosan felálló vasutasok számára ez „belekalkulált” rizikó volt, ugyanis számukra sokkal fontosabb lesz a csütörtöki, Celtic Glasgow elleni mérkőzés, ugyanis a skót bajnok elleni pontszerzéssel a CFR továbbjuthatnak az Európa-liga csoportköréből.

Labdarúgó Liga 1, a 20. forduló mérkőzései
FCSB-Medgyesi Gaz Metan 2-0
Chindia-Poli Iași 2-1
Nagyszebeni FC Hermannstadt-Dinamo 4-2
FC Botoşani-Kolozsvári CFR 2-1
Astra Giurgiu-CSU Craiova 1-0
Sepsi OSK-Academica Clinceni (hétfő, 18:00)
FC Voluntari-FC Viitorul (hétfő, 20:30)

FRISSÍTÉS: a vasárnap esti mérkőzésen az Astra Giurgiu Denis Alibec 50. percben lőtt góljával legyőzte a CSU Craiovát és átvette a vezetést a tabellán. A Duna-parti csapatnak 40 pontja van, a tabella második helyén álló CFR-nek 38, a dobogó harmadik fokát elfoglaló CSU Craiovának pedig 34. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?