Újabb kolozsvári győzelem született a Liga 1 „erdélyi rangadóján”

A listavezető Kolozsvári CFR Paulo Vinícius 86. percben fejelt góljával nyerte meg a labdarúgó Liga 1 „erdélyi rangadóját” a Sepsi OSK ellen szerda este a fellegvári Constantin Radulescu stadionban.

Három nappal a Nagyszebeni FC Hermannstadt elleni 1-1-es döntetlen és 4 nappal az FC Botosani elleni, valószínűleg szibériai körülmények között megrendezésre kerülő mérkőzés között, a Kolozsvári CFR szerdán este a fellegvári Constantin Radulescu stadionban fogadta a Sepsi OSK csapatát a labdarúgó Liga 1 tizenkilencedik fordulójának erdélyi rangadóján. S miközben egymást érik a hazai bajnoki mérkőzések, a vasutasok gondolatai minden bizonnyal egy jó ideje a jövő csütörtöki, Celtic Glasgow elleni Európa-liga mérkőzésen járnak, hiszen egy pozitív eredménnyel (döntetlen vagy győzelem - szerk. megj.) több év után ismét képviselhetnék a romániai labdarúgást az európai kupasorozatok „tavaszi szezonjában”.  

A -2 Celsius fokos hidegben lejátszott CFR-Sepsi OSK találkozóra nagyon kevesen látogattak ki, jólindulattal is alig haladta meg a nézők száma az 1000-et. Mint írtuk, Diószegi László tulajdonosa novemberben  cserét hajtott végre a vendégek kispadján, „a döntetlenkirály” László Csaba helyét Leo Grozavu foglalta el. A bukovinai szakvezető keze alatt a háromszéki csapat eddig egy vereséget és egy meglepetésgyőzelmet könyvelhetett el. Emiatt aztán bizakodhattak a Sepsi OSK-t elkísérő vendégszurkolók, hogy csapatuk 7 vereség és 1 döntetlen utén végre nem tudta törni a jeget a címvédő ellen.

 

A mérkőzést a házigazdák kezdték jobban, Billel Omrani már a 6. percben bevette Niczuly kapuját, viszont a gól Chivulete játékvezető les miatt érvénytelenítette. A vendégek két távoli lövéssel próbálkoztak az elős félidő derekán, de Velev és Carnat sem célzott pontosan.

A második félidő elején Dan Petrescu két cserével frissítette fel csapatát, de a legnagyobb helyzetek Rondón nevéhez fűződtek. A venezuelai csaptár, lábbal és fejjel is próbálkozott, Niczuly pedig lábbal és kézzel is védett. Mindeközben a háromszékiek is egyre bátrabban próbálkoztak, de Fülöp istván távoli bombái sem találták el a kaput.

Amikor aztán már lassan kezdék elhinni a vendégek, hogy történelmük során először ponttal távozhatnak Kolozsvárról, két vasutas védő összehozta a hazai győztes gólt: Mateo Szusics jobb oldalról érkező beivelése a hosszű oldalon szabadon találta meg Paulo Viníciust, aki a kimozduló Niczuly felett a bal sarokba fejelt.

Győzelmével a Kolozsvári CFR immár 38 pontos és továbbra is a tabella első helyén áll. A vendég Sepsi OSK számára egyre inkább eltávolodik a play off lehetősége, a háromszékiek 19 ponttal a tabella 10. helyén állnak.

Labdarúgó Liga 1, a 19. forduló mérkőzései
Medgyesi Gaz Metan-FC Voluntari 1-0
Poli Iasi-FCSB 1-2
Academica Clinceni-Nagyszebeni FC Hermannstadt 1-1
Kolozsvári CFR-Sepsi OSK 1-0
Dinamo-Chindia (szerda, 20:30)
CSU Craiova-FC Botosani (csütörtök, 18:00)
FC Viitorul-Astra Giurgiu (csütörtök, 20:30)
 

Kapcsolódók

Kimaradt?