banner_xRg6ZFl6_Koldok_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Szemet szúrt a japánoknak a magyar szurkolók trianonos és úzvölgyes molinója?

Levetették a japán rendezők a magyar szurkolók Trianonra utaló molinóját a pénteki Magyarország-Románia kézilabda-vb-meccs előtt, jelentette az index.hu helyszínen lévő tudósítója.

Úz-völgye magyar! 1920.06.04. Mindent vissza! - volt olvasható a két transzparensen, amelyet egy magyar és egy székely zászló társaságában fesztettek ki a bemelegítő román játékosok háta mögötti lelátón.

 Körülbelül 20-20 magyar és román szurkoló jelent meg a meccsen, amelyet végül drámai körülmények között, 7 másodperccel a vége előtt - a román válogatottat edző Tomas Ryde svéd szakember szerint is jogtalanul megítélt - lőtt hetesgóllal 28-27-re megnyertek a trikolórok, és ezzel kvalifikálták magukat a vb közepdöntőjébe. A magyarok kiestek és a 13-24. helyért hacollhatnak.

 

Mint arról korábban beszámoltunk, az utóbbi évtizedek legsúlyosabb etnikai incidense alakult ki az úzvölgyi katonatemető körül nyáron, a román és a magyar fél kölcsönösen kegyeletsértéssel vádolta egymást. A Székelyföld határán lévő temetőben és a közeli településeken is több demonstráció zajlott, június elején a csendőrség szeme láttára támadtak rá a román ultrák a helyszínen békés szolidaritási- és erődemonstrációt szervező magyarokra. A román tüntetők azért érkeztek, törték be a temetőkaput, hogy részt vegyenek a közeli Dămanești város által illegálisan felállított katonai emlékmű felavatásán.

banner_4BtporpC_300x250-HU.jpg

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?