Eb-selejtezők: győztek a svédek Bukarestben, és ismét kiviselték magukat a román szurkolók

Svédország 2–0-ra nyert Bukarestben a román válogatott ellen a 2020-as Eb-selejtezősorozat 9. fordulójában. Az F-csoport pénteki esti rangadóját a román szurkolók rasszista megnyilvánulásai miatt meg kellett szakítani.

Az első félidőben a svéd válogatott többet birtokolta a labdát és veszélyesebben támadott. Az első találatukat a 18. percben szerezték, amikor Marcus Berg a kapu bal oldalába csúsztatta a román védők felett elszálló beadást. Tizenöt perccel később egy gyors, rövid passzos akció végén Robin Quaison lőtt gólt. A második félidőben a román válogatott átvette a mérkőzés irányítását, több veszélyes helyzetet is kialakított, de nem sikerült szépíteniük.

A mérkőzést rasszista incidensek zavarták meg. Az idegengyűlöletükről ismert román ultrák huhogni kezdtek a 78. percben, amikor becserélték Alexander Isakot, a svédek színesbőrű támadóját. A játékvezető megállította a meccset, bemondták a hangosbemondón, hogy haladéktalanul fejezzék be a rasszista bekiabálásokat a drukkerek. Az összecsapás folytatódott, ám akárhányszor labdához ért Isak, kifütyülték.

A bukaresti eredménnyel Svédország – akárcsak Spanyolország – biztosította helyét a jövő évi kontinensviadalon. A román válogatott a Nemzetek Ligájában elért eredménye alapján márciusban pótselejtezőt játszhat.

F-CSOPORT, 9. FORDULÓ

  • Románia–Svédország 0–2 (M. Berg 18., Quaison 34.)
  • Spanyolország–Málta 7–0 (Morata 23., Cazorla 41., Pau Torres 62., Sarabia 63., Dani Olmo 69., Gerard 71., Jesús Navas 85.)
  • Norvégia–Feröer 4–0 (Reginiussen 4., Fossum 8., Sörloth 62., 65.)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?