Erste Liga: egy menyasszony is segítette a Sportklub Vasas elleni sikerét

Gólokban gazdag mérkőzést játszott egymással a Csíkszeredai Sportklub és a Schiller-Vasas HC szombaton este Csíkszeredában. A gólözönből a hazaiak jöttek ki jobban, akik végül öttel szereztek több találatot budapesti riválisuknál.

Bő félháznyi közönség előtt kezdődött a Vákár Lajos Műjégpályán a pénteken a liga élére állt Csíkszereda és a szintén győzelemmel melegítő Vasas csatája. A budapestiek némi meglepetésre Gyergyószentmiklóson tudtak győzni pénteken, a Sportklub elleni pontszerzésben azért csak a legoptimistább piros-kék hívek bízhattak. Az első percek viszont rácáfoltak a papírformára: a Sportklub ugyan gyorsan vezetést szerzett Bíró Tamás révén (1-0), ám még éppen csak elhangzott a gólszerző neve, máris be lehetett jegyezni a jegyzőkönyvbe a Vasas egyenlítő találatát, Schmál volt az ünneprontó (1-1).

A harmad további része a Sportklub fölényét hozta. Bár a színvonal nem közelítette meg az előző napi, Ferencváros elleni rangadóét, az iramra és a küzdelemre igazán nem lehetett panasz. A gólok sem hiányoztak, a játékrész hátralévő idejében hármat rámolt be a Csíkszereda: Pelley, Fodor, majd Sándor voltak a gólszerzők (4-1).

A második húsz perc sem hozott érdemi változást. Bár Schmál második góljával megráncigálta az oroszlán bajszát (4-2), ezután újra három hazai találat következett. Horváth, Becze és Brophey gondoskodtak arról, hogy ne maradjanak nyitott kérdések a záró felvonásra, Rafaj csak szépíteni tudott az eredményen (7-3). A hetedik hazai találat után érkezett a vendégek kapujába Sági Szeles helyére.

A befejező harmadot kedves jelenetek előzték meg. Feltűnt ugyanis a pálya közepén egy menyasszony, aki rendkívül barátságosan, ám határozottan maga mellé parancsolta Taratukhint és egy vendégjátékost, majd elvégezte a korongbedobást. Ezután az ifjú ara sorban lepacsizott a hazai játékosokkal, szerencsét kívánt a kapuban álló Adorján Örsnek, és vastaps közepette búcsúzott a Vákár Lajos Műjégpálya közönségétől. Mint megtudtuk, a hölgy a Sportklub női csapatának volt kapusa, nem véletlenül mozgott otthonosan a jégen.

A továbbiakban egy szép Becze Tihamér gólt (8-3), valamint több remek Sági védést láthattunk. A Sportklub őrzi vezető helyét az Erste Liga táblázatán, a Vasas pedig előző esti győzelmével első idegenbeli pontjait bezsebelve térhet haza Erdélyből.

Erste Liga Alapszakasz
Csíkszereda, Vákár Lajos Műjégpálya, 1000 néző
Csíkszeredai Sportklub – Schiller-Vasas HC 8–3 (4–1, 3–2, 1–0)
Gólszerzők: Bíró T. (3.p.), Pelley (7.p.), Fodor (17.p.), Sándor (19.p.), Horváth (24.p.), Becze (30. és 51.p.), Brophey (33.p.), illetve Schmál (3. és 21.p.), Rafaj (37.p.).
Kapura lövések száma: 46 - 21
Kiállításpercek: 2, ill. 4 perc

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?