Sziklamászók figyelmébe: csütörtökön kezdődik a LonelyRock

Augusztus 15. és 18. között egy év kihagyás után két csíkszeredai egyesület – Outdoor Dreams Association és Maki Climbing – összefogásával újra megszervezik a LonelyRock Climbing and Highline elnevezésű sziklamászó- és highline eseményt, melynek a Hargita megyében található Egyes-kő és környéke ad otthont.

A rendezvény alkalmából a tapasztalt mászók a helyszínen versenyre is regisztrálhatnak, a díjazásra utolsó nap kerül sor. A tapasztalattal rendelkező highline-osok számára is kihívás lehet az esemény, ugyanis az elmúlt évekhez hasonlóan idén is kihúzzák az ország egyik legmagasabb – 60 m – highline-ját (két fix pont között kifeszített hevederen való egyensúlyozás biztosítással). Emellett kezdők (bármilyen korosztályból) is kipróbálhatják a sziklamászást, az érdeklődők vezetett túrákon (Nagy-Hagymás, Öcsém-tető) is részt vehetnek.

A négy nap különlegessége, hogy kísérőprogramok is színesítik a hangulatot, így a mászás élménye kiegészül jógával, filmvetítésekkel, boulderezéssel, silent party-val, slackline-nal (a highline alacsony, 60 cm-es változata) és jam session esttel, ez utóbbihoz bárki csatlakozhat otthonról hozott hangszerrel.

Az esemény egyben a környezettudatosság fontosságát is hangsúlyozza, a szervezők a zero waste szemlélet jegyében kérik a résztvevőket, hogy más túrákhoz hasonlóan, ez alkalommal is rendelkezzenek tányérral, evőeszközzel, kulaccsal, pohárral, ugyanis a helyszínen az étkezések alkalmával semmilyen egyszerhasználatos eszköz nem biztosított.

A LonelyRock idei kiadására regisztrálni és jegyeket váltani a lonelyrock.ro oldalon lehet az alábbi kategóriák szerint:

  • hetijegy sátorhellyel (tartalmaz: szállást 3 éjszakára, 1-1 ebédet aug. 16-17-én és tombolát): 130 lej
  • menedékházas hetijegy (tartalmaz: szállást 3 éjszakára a menedékházban, 1-1 ebédet aug. 16-17-én és tombolát): 170 lej.
  • napijegy (csak aug. 16. és 17-ére váltható, tartalmazza az aznapi programokon való részvételt, egy ebédet és az aznapi sátorhelyes szállást): 80 lej

Az online regisztrációnál póló is igényelhető, melynek ára 40 lej.

Jegyek a helyszínen is válthatók a menedékházas jegy kivételével. A helyszíni regisztráció esetében a jegyárak a következők:

  • hetijegy sátorhellyel (tartalmaz: szállást 3 éjszakára és 1-1 ebédet aug. 16-17-én): 160 lej
  • napijegy (csak aug. 16. és 17-ére váltható, tartalmazza az aznapi programokon való részvételt, egy ebédet és az aznapi sátorhelyes szállást): 110 lej

Az árak minden esetben tartalmazzák a belépőt a Békás szoros-Nagyhagymás Nemzeti Parkba, a highline-hoz szükséges felszerelést, a mászáshoz szükséges felszerelést kezdőknek (cipő, beülő, sisak és egy biztosító személy toprope mászáshoz), a mászáshoz szükséges felszerelést tapasztaltaknak (köztesek a falban, kötél az elölmászáshoz), a teljes programkínálaton való részvételt, beleértve a kísérőprogramokat is: túrák, jóga, filmvetítés, slackline, boulder mászás, a silent party-hoz szükséges fülhallgatót

A szervezők szívesen látnak bárkit, de karszalag nélkül nem lehetséges a menedékház területén való sátorozás, valamint az esemény által kínált programokon való részvétel.

A részletes program itt elérhető.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?