Tenisz: Negyeddöntőbe jutott Simona Halep a torontói WTA-tornán

A női profi teniszezők (WTA) világranglistájának negyedik helyén álló Simona Halep bejutott a 2,83 millió dollár összdíjazású torontói női tenisztorna negyeddöntőjébe, miután romániai idő szerint csütörtökön késő este 6:2, 6:1 arányban legyőzte az orosz Szvetlana Kuznyecovát.

Halepnek, a Rogers Cup címvédőjének (ezt tavaly hódította el Montréalban) mindössze 66 percre volt szüksége, hogy nyerni tudjon hosszú kihagyás után visszatérő ellenfelével szemben.

Az keményen indító Halep 3:0-ra elhúzott, majd előnyét megtartva 6:2-re hozta az első szettet. A második játszmában hasonlóan történtek a dolgok, Kuznyecova 5:0-nál nyerte első játékát.

Halep nagyon jól szervált, 19 nyerőt ütött (Kuznyecova 11-et), és 23 ki nem kényszerített hibát vétett (az orosz 25-öt).

Halep bebiztosított magának egy 60 455 dolláros csekket és 190 WTA-pontot, s a negyeddöntőben a selejtezőből érkező Marie Bouzkova lesz az ellenfele (a meccset romániai idő szerint szombat hajnalban fél négykor kezdik). A cseh játékos a nyolcaddöntőben 6:2, 6:2-re verte a litván Jelena Ostanpenkót, egy körrel korábban pedig az amerikai Sloane Stephenst küldte haza.

Kapcsolódók

Kimaradt?