BL-selejtező: reményt adó döntetlent ért el a Fradi Zágrábban

A korai kapott a második félidőben kiegyenlítve 1–1-es döntetlen játszott a Ferencvárosi TC kedd este Zágrábban, a labdarúgó Bajnokok Ligája 3. selejtezőfordulójának első meccsén, így a magyar bajnok várja kedvezőbb helyzetből a jövő heti visszavágót.

A hazaiak bekezdtek, néhány perc leforgása alatt többször lövéssel próbálkoztak, hogy aztán a hetedik percben Dani Olmo bebizonyítsa, miért szeretné több csapat is elvinni Zágrábból.

A spanyol támadó csúnyán átverte Sigér Dávidot, majd a hosszú sarokba csavart (1–0).

 

A horvát csapat korai gólja megfogta a Fradit, lassan lendültek bele a vendégek a meccsbe, de aztán az első félidő utolsó öt percét leszámítva partiban voltak a hazaiakkal.

A második félidőben a zöld-fehérek folytatták az összeszedett futballt, a két szélső, Tokmac Nguen és Olekszandr Zubkov is élvezte a játékot, gyorsaságukkal többször zavarba hozták a hazai védőket. Bal oldali akció végén kettőjük összjátéka után jött is az egyenlítés: ha Sigér Dávid hibázott a hazaiak góljánál, hát most a legjobbkor volt a legjobb helyen egy óra elteltével (1–1).

 

A döntetlen és az idegenben lőtt gól miatt az FTC várhatja kedvezőbb helyzetből a jövő keddi visszavágót, de ez az eredmény korántsem jelent még biztos továbbjutást.

Bajnokok Ligája-selejtező, 3. kör, első mérkőzés: Dinamo Zágráb–Ferencvárosi TC 1–1, gólszerzők: Olmo (7. p.), illetve Sigér (60. p.). További keddi eredmények: APOEL (ciprusi)–Qarabag (azeri) 1–2, PAOK (görög)–Ajax (holland) 2–2, FC Bruges (belga)–Dinamo Kijev (ukrán) 1–0, Crvena zvezda (szerb)–FC Köbenhavn (dán) 1–1. A többi meccset, köztük a kolozsvári CFR–Celtic Glasgow (skót) mérkőzést szerda este rendezik.

Kapcsolódók

Kimaradt?