banner_phBMMWg3_970x250_Mol_HU.jpg
banner_6stHcYKY_300x250_Mol_HU.jpg

Copa América: Firmino több mint furcsa gólja is kellett brazil diadalhoz

​Brazília már az első félidőben háromgólos előnyt szerzett Peru ellen, és végül 5–0-ra meg is nyerte utolsó csoportmérkőzését a Copa Américán. A házigazda selecao csoportelsőként jutott be a legjobb nyolc közé, mögötte pedig Venezuela lett a másik biztos továbbjutó, mivel a szombati játéknap másik meccsén 3–1-re legyőzte Bolíviát. Peru sorsa a többi kvartett hátralévő találkozóitól függ.

A brazilok korán megnyugtatták a Sao Pauló-i közönséget, hogy nem jár úgy, mint néhány nappal korábban a salvadori, amelynek nem jutott egyetlen árva gól sem. Ezúttal már az első húsz percben született kettő, mégpedig a maga nemében két különleges találat.

A 12. percben Casemiro egy szögletet követő „flipperezés” után fejelt nagyjából a gólvonalról a kapuba (1–0, ez volt a Real Madrid légiósának első gólja a válogatottban), majd a 19. percben Roberto Firmino úgy lépett bele Pedro Gallese kapus előreívelési kísérletébe, hogy lábáról a labda a kapufára pattant, onnan visszahullott elé, és ha már így alakult, egy csellel elfektette szegény kapust, s a kapuba passzolt.

Peru válogatottja már ekkor a padlóra került, de ez nem érzékenyítette el a brazilokat, akik Everton rövid sarkos lövésével még a szünet előtt megszerezték a harmadik góljukat (3–0). A második félidőben Dani Alves egy gyönyörű összjátékot fejezett be védhetetlen közeli bombával (4–0), majd a végjátékban a csereként beálló Willian is besuvasztott egyet (5–0).

Gabriel Jesusnak ugyanez nem sikerült, mert a saját maga kiharcolta büntetőt kihagyta – az első félidő tragikus hőse, Gallese megérezve az irányt, és kiütötte a kapu jobb oldalába tartó félmagas lövést.

A csoport másik mérkőzésén, Belo Horizonte-ban már a második percben beakadt Darwin Machis fejese, majd a fordulás után lőtt is egy gólt a spanyol Cádiz légiósa. Bolívia szépített ugyan, de Josef Martínez fejesével Venezuela visszaállította a kétgólos különbséget, és sikerével biztossá tette a továbbjutását.

COPA AMÉRICA, A-CSOPORT: Brazília–Peru 5–0 (Casemiro 12., Firmino 19., Everton 32., Dani Alves 53., Willian 90.), Bolívia–Venezuela 1–3 (Justiniano 82., ill. Machis 2., 55., J. Martínez 87.). A végeredmény: 1. Brazília 7 ponttal, 2. Venezuela 5, 3. Peru 4, 4. Bolívia 0. A három csoportból az első kettő-kettő, és a két legjobb harmadik helyezett jut be a legjobb nyolc közé.

Kapcsolódók

Kimaradt?