Copa América: simán nyert Uruguay, kétgólos előnyt pazarolt el Paraguay

Hiába vezetett két góllal is Paraguay, be kellett érnie a 2–2-es döntetlennel a torna egyik vendégcsapata, az Ázsia-bajnok Katar ellen a dél-amerikai labdarúgó-válogatottak viadalának (Copa América) vasárnapi játéknapján.

Óscar Cardozo büntetőből szerzett góljával korán vezetést szereztek a paraguayiak a riói Maracanában, és bár a veterántól a második félidő elején les miatt – videózást követően – elvettek egy gólt, hamarosan kettővel vezetett a csapata: Derlis González remek távoli bombája beakadt a kapu bal oldalába.

Ezzel még nem volt vége, hiszen a labdát addig is többet birtokló katariak némi szerencsével viszonylag gyorsan szépítettek: Almoez Ali távoli lövése után az egyik védőn finoman felpörgő labda a hálóba hullott.

S noha a következő gólnál is paraguayi érintette utoljára a labdát, a strigulát Katarnak húzták be: szép összjáték végén a középen kiugró Bualem Huhi lövése nyomán a labda felpattant a kapus lábán, és úgy hullott be a hálóba, hogy a gólvonal előtt még Rodrigo Rojas is belefejelt.

A sikertelen mentési kísérlet közben a paraguayi 8-as a hálóba zuhant, alig tudták kihalászni onnan, és mivel nagyon megütötte a karját, kényszerű csere következett.

 

B-CSOPORT, 1. FORDULÓ: Paraguay–Katar 2–2, gólszerzők: Ó. Cardozo (4. p., 11-esből), D. González (56. p.), ill. Almoez Ali (68. p.), Huhi (77. p.). Az állás: 1. Kolumbia 3 pont, 2-3. Paraguay és Katar 1-1, 4. Argentína 0.

Az uruguayi labdarúgó-válogatott sima, 4–0-s győzelemmel kezdte Ecuador ellen a 2019-es Copa Américát.

Óscar Tabárez csapata hamar, már a hatodik percben megszerezte a vezetést Nicolás Lodeiro révén, a 21. percben ráadásul megfogyatkozott Ecuador, miután José Quinteros egy felívelésnél lekönyökölte ellenfelét, amiért a játékvezető egyből kiállította.

Uruguay az emberelőnyt gyorsan ki is használta, s a 32. percben Edinson Cavani a szöglet után visszafejelt labdát gyönyörű mozdulattal, öt méterről félollózva lőtt a jobb felső sarokba (2–0).

 

A nagyszünet előtt Luis Suárez is betalált, így az uruguayiak háromgólos előnnyel vonulhattak félidőre. A második játékrész is az „égszínkékekről” szólt, Ecuador egyáltalán nem tudott mit kezdeni ellenfelével emberhátrányban. A 78. percben Arturo Mina feltette a pontot az i-re, ám ennek aligha örülhetett – a védő szerencsétlen mozdulattal, tíz méterről a saját kapujába belsőzött.

 

C-CSOPORT, 1. FORDULÓ: Uruguay–Ecuador 4–0, gólszerzők: N. Lodeiro (6. p.), Cavani (33. p.), L. Suárez (44. p.), A. Mina (78. p., öngól).

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?