Bemutatta új klubja Vasile Miriuțát

Alig egy nappal azután, hogy a FC Hermannstadt kispadján megnyerte a Kolozsvári U elleni osztályozót, és a nagyszebeniek ezzel bebiztosították helyüket a 2019-2020-as szezonban is a román labdarúgás élvonalában (Liga 1), Vasile Miriuță nem csak klubot, de országot is váltott. 

 

Miután hivatalossá vált, hogy Dajka László nem marad a Kisvárda vezetőedzője – viszont elképzelhető, hogy a klub alkalmazásában marad –, Vasile Miriuțát nevezték ki az élvonalbeli tagságát megőrző együttes élére. A Kisvárda hivatalos bejelentése szerint a szakmai stáb nem változik, Miriuta munkáját Kocsis János, Bodnár László és Erős Gábor, kapusedzőként pedig Szabó Attila segíti majd. A szabolcsi klub továbbá arról is beszámolt, hogy a csapat június 24-é kezdi a felkészülést a 2019–2020-as idényre. 

Miriuță tavaly október óta a román első ligás Nagyszebeni FC Hermannstadt vezetőedzője volt, a csapatot pedig benntartotta az élvonalban a Kolozsvári U elleni osztályozón. A szebeniek előbb egy botrányos meccsen 2-0-ra nyertek a Szamos-parti arénában, majd pedig 1-0-ra kikaptak saját stadionjukban, de 2-1-es összesítéssel megőrizték Liga 1-es helyüket.

A korábbi kilencszeres magyar válogatott már dolgozott Magyarországon, 2014 novembere és 2015 júniusa között a Győri ETO kispadján ült.

Kapcsolódók

Kimaradt?