Kolozsvári CFR: Dan Petrescu kipakolt Lang Ádámról

„Életemben nem találkoztam még olyan labdarúgóval, aki azt mondja az edzőjének, hogy nem akar részt venni a mérkőzések előtti összetartásokon. Ez egyszerűen hihetetlen” – pakolt ki a Kolozsvári CFR-t ötödik bajnoki címéhez vezető Dan Petrescu a hét elején elküldött Lang Ádámról.

Megszólal a menedzser

A szokatlanul „őszinte” nyilatkozat előzménye, hogy a magyar légiós menedzsere arról panaszkodott a sajtóban, hogy Langnak esélye sem volt beverekednie magát a vasutas csapatba. „Miután Petrescu visszakerült a kispadra, azt mondta Ádámnak, hogy nem fog játszani alatta, mert nem ismeri. Azokat a védőket fogja szerepeltetni, akikkel együtt dolgozott az előző szezonban. Ez egyfelől érthető , viszont szakmai szempontból elfogadhatatlan” – panaszkodott Illés Zoltán. 

Visszavág az edző

Dan Petrescut a CFR hétfői, első összetartása alkalmából tartott sajtójátékoztatóján szembesítették Lang Ádám menedzserének a nyilatkozatával. A fellegvári szakemberrnek némileg eltérő véleménye volt Lang kolozsvári színekben nyújtott teljesítményéről, illetve a labdarúgó mentalitásáról. „Miután visszatértem a csapathoz, és megnéztem a szezon addigi meccseinek videóit, gyakorlatilag minden mérkőzésen, amin Lang bekerült a csapatba, az ő hibájából kaptuk a gólt. Leginkább ezért nem játszott nálam” – mondta Petrescu. 

Békít a játékos

„Az ügynököm véleménye nem az én véleményem is! Minden támogatást, segítséget megkaptam a CFR-től az elmúlt szezonban. Hogy miért távoztam Kolozsvárról? Mert vissza szeretném verekedni magam a magyar válogatottba és erre nincs esélyem, ha nem játszom a klubcsapatomnál” – ütött meg békítőbb hangnemet a gsp.ro kérdésére válaszoló Lang Ádám.

A magyar játékos leszögezte, nem volt semmilyen összetűzése Dan Petrescuval. „A klub vezetőségével közösen döntöttünk a szerződés felbontásáról, a fociban ez nem ritka dolog, nem neheztelek senkire ezért. Sok sikert kívánok a CFR-nek a Bajnokok Ligájában, remélem, hogy sikerül bejutnia a csoportkörbe” – tette hozzá Lang Ádám. 

Lang tavaly nyáron szerződött Kolozsvárra, és a szezon első felében - míg a csapat Edward Iordănescu, Toni Conceicao illetve Alin Minteaun irányítása alatt állt - 22 találkozón (18 bajnoki és 3 Román Kupa mérkőzés, valamint egy Európa-liga selejtező) lépett pályára. Miután Petrescu átvette a csapatot, Lang csak két kupameccsen szerepelt a csapatban.

Lang Ádám a második magyar légiósa volt a vasutasoknak, a 2012-13-as idényben 15-ször öltötte magára a bordó mezt a védekező középpályás Vass Ádám.   

Mint ismeretes, a Kolozsvári CFR május közepén elhódította ötödik bajnoki címét, így a következő szezonban részt vehet a Bajnokok Ligája selejtezőiben. Gyenge UEFA-koefficiensük miatt a vasutasok már az első fordulóban harcba állnak (a mérkőzéseket július 9-10-én, illetve július 16-17-én rendezik - szerk. megj.), ellenfelüket a június 18-i sorsoláson tudják meg. 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?