Magyar játékos nélkül maradt a Kolozsvári CFR

A rövid nyári szünet utáni első napon jelentette be a Kolozsvári CFR, hogy közös megegyezéssel felbontotta Lang Ádám szerződését.

A 26 éves magyar légiós tavaly nyáron szerződött a kolozsvári csapathoz, amelyben az előző idényben 24 találkozón (18 bajnoki és 5 Román Kupa mérkőzés, valamint egy Európa-liga selejtező) lépett pályára. A belső védőként bevethető Lang Ádám Andrei Mureșannal harcolt, váltotta egymást ezen a poszton minaddig, amíg Dan Petrescu át nem vette a csapatot. Ezután kegyvesztetté vált, Vinícius mellett rendre a Petrescu emberének számító Boli kapott helyet a csapatban. 

Lang Ádám a második magyar légiósa volt a vasutasoknak, a 2012-13-as idényben 15-ször öltötte magára a bordó mezt a védekező középpályás Vass Ádám. 
 

Mint ismeretes, a Kolozsvári CFR május közepén elhódította ötödik bajnoki címét, így a következő szezonban részt vehet a Bajnokok Ligája selejtezőiben. Gyenge UEFA-koefficiensük miatt a vasutasok már az első fordulóban harcba állnak (a mérkőzéseket július 9-10-én, illetve július 16-17-én rendezik - szerk. megj.), ellenfelüket a június 18-i sorsoláson tudják meg. 

Kapcsolódók

Kimaradt?