Női kosárlabda: győztek a szatmáriak, elmaradt a bajnokavatás

Hazai győzelemmel zárult a női kosárlabda Nemzeti Liga döntőjének harmadik meccse csütörtök este Szatmárnémetiben a helyi Városi Sportklub és a Sepsiszentgyörgyi Sepsi-SIC között, így a három nyert mérkőzésig tartó párharcban 2–1-re módosult az állás a háromszékiek javára.

Azzal a tudattal utaztak a szentgyörgiyek a partiumi városba, hogy győzelem esetén elhódítják történetük negyedik – egymás után a harmadik – bajnoki címét, hiszen a finálé első két összecsapását megnyerték hazai pályán.

A Szamos partjában azonban csütörtököt mondott a székelyföldi védekezés, de támadásban sem voltak jobbak a vendégek, akik a harmadik negyedet leszámítva valamennyi játékrészben alulmaradtak a hazaiakkal szemben.

A totalbaschet.ro beszámolója szerint egyik csapat sem játszott hibátlanul, a sikeres dobások aránya például mindkét oldalon 30 százalék alatt maradt. A szatmáriak végül is kevesebbet hibáztak, így megérdemelten nyertek, és szépítettek a három nyert meccsig tartó fináléban.

Női kosárlabda Nemzeti Liga-döntő, 3. meccs: Szatmárnémeti VSK–Sepsi-SIC 52–47 (11–7, 15–13, 11–14, 15–13). Összesítésben 2–1-re vezet a Sepsi-SIC. Folytatás szombaton 19 órakor.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?