U17-es labdarúgó-Eb: tizenegyesekkel estek ki a magyarok

Az eddig százszázalékos magyar válogatott 1–1-es döntetlen után tizenegyesekkel maradt alul a spanyol csapattal szemben az írországi U17-es labdarúgó Európa-bajnokság hétfő esti negyeddöntőjében.

Preisinger Sándor szövetségi edző együttese három győztes csoportmérkőzésével (1–0 Portugália, 2–1 Izland és 3–2 Oroszország ellen) így is a két legjobb negyeddöntős kieső egyike, azaz megküzdhet az ötödik helyért Belgiummal, a párharc győztese pedig kijut az őszi, brazíliai világbajnokságra. Érdekesség, hogy az Eb-selejtezők elitkörében – már egyaránt biztos Eb-résztvevőként – találkozott egymással a két csapat, akkor a belgák 4–2-re nyertek.

A helyosztót csütörtökön kora délután rendezik Dublinban.

Az U17-es kontinensviadalon, ha nincs döntés a rendes játékidőben, hosszabbítás helyett rögtön tizenegyesek következnek, amelyben a spanyolok mind az öt embere betalált, míg a magyaroknál az utolsó, ötödik körben Németh András lövését hárította a spanyol hálóőr.

U17-es Eb, negyeddöntő: Spanyolország–Magyarország 1–1 (1–0), 11-esekkel: 5–4, gólszerzők: Escobar (11. p.), illetve Ominger (50. p.). További eredmények: Olaszország–Portugália 1–0, Hollandia–Belgium 3–0, Franciaország–Csehország 6–1. Az elődöntő párosítása: Németország–Portugália, Spanyolország–Hollandia.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?