U17-es foci-Eb: bebiztosította továbbjutását a magyar csapat

A Portugália elleni bravúros győzelme után Izlandot is legyőzte a magyar csapat a 17 éven aluli labdarúgók írországi Európa-bajnokságán, így már biztos továbbjutó a csoportjából.

Preisinger Sándor edző együttese vasárnap Protugália ellen nyert (1–0) az egyetlen helyzetét kihasználva, és a remek rajtot jó folytatás követte Dublinban.

Kedden Izland ellen is vezetést szereztek a magyarok, ám a szigetországiak a második félidő elején egyenlítettek. Azonban a szerencse is a piros-fehér-zöld mezesek mellé állt, ugyanis a hajrában egy kezezésért tizenegyest ítéltek a javukra, és az utolsó percben értékesített büntetővel nyert a magyar utánpótlás-válogatott.

Miután a csoport másik meccsén Portugália diadalmaskodott Oroszország ellen, eldőlt, hogy Magyarország az utolsó forduló eredményeitől függetlenül csoportelsőként jut tovább.

C-csoport: Magyarország–Izland 2–1, gólszerzők: Molnár (31. p.), Németh A. (90. p., 11-esből), illevte Ellertsson (48. p.). Portugália–Oroszország 2–1. Az állás: 1. Magyarország 6 ponttal, 2. Izland 3 (4–4), 3. Portugália 3 (2–2), 4. Oroszország 0. Pénteken: Oroszország–Magyarország, Portugália–Izland.

Kapcsolódók

Kimaradt?