Asztalitenisz-vb - Ovidiu Ionescu a Maszolnak: világbajnokok akarunk lenni

Nem Szőcs Bernadett, hanem páros partnere, Ovidiu Ionescu szállítja Románia egyetlen érmét a Budapesten rendezett 2019-es asztalitenisz világbajnokságról. A buzăui pingpongozó csütörtökön este a spanyol Alvaro Robles oldalán 4-0-ra legyőzte a férfi párosok negyeddöntőjében a svéd Mattias Falck/Kristian Karlsson duót és ezzel kvalifikálta magát a próba elődöntőjébe.

S mivel a vébén nem rendeznek bronzmeccset, mindkét elődöntő vesztesei felállhatnak a dobogó legalsó fokára. De ne menjünk ennyire előre.

Mint írtuk, a budapesti Hungexpón megrendezett asztalitenisz világbajnokság végéhez közeledve letisztultak a dolgok: a férfi negyeddöntőkbe két európai mellett hat ázsiai, a nők elődöntőjébe pedig kizárólag csak kínai játékosok jutottak. Főleg a nőknél akkora a szakadék az ázsiaiak - elsősorban a kínaiak - és a világ más részeiről érkezett pingpongozók között, hogy sok európai jétékos lábába már az a tudat olmot önt, hogy a háló másik oldalán egy keleti sportoló áll. 

Úgy tűnik, hogy az ázsiaiak dominanciáján a férfi párosok, vegyes párosok versenyében lehet éket verni. Csütörtökön este az Ovidiu Ionescu/Alvaro Robles román-spanyol férfi páros küzdelmes, látványos mérkőzésen győzte le 4-0-ra a svédek jóval összeszokottabb duóját és ezzel bejutott az elődöntőbe. Itt az a portugál páros, Tiago Apolonia/Joao Monteiro lesz az ellenfele, amely Timo Boll belázasodása miatt játék nélkül vette a negyeddöntő akadályát.

A svédek elleni győzelem után a vegyes zónában Ovidiu Ionescu exkluzív nyilatkozatot adott a Maszolnak. 

 

A 29 éves buzăui asztaliteniszező optimizmusa az egeket verdeste, nem kevesebb hagyta el a száját, hogy világbajnok szeretne lenni Robles oldalán. Önbizalmát azzal támasztotta alá, hogy bár csak 10 hónapja "találtak egymásra", máris óriási skalpokat gyűjtöttek, egy korábbi openen sikerült diadalmaskodniuk a Ma Long/Vang Csu-kin páros felett. Nem kizárt, hogy erre a bravúrra Budapesten is szükségük lesz, ha valóban a dobogó legmagasabb fokára szeretnének felállni, ugyanis másik ágon össz-kínai elődöntőt rendeznek, amelynek egyik szereplője épp a regnáló egyéni világbajnok és partnere. 

Az elődöntőket pénteken rendezik meg, utána többet fogunk tudni.

 

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?