Távozik a Los Angeles Lakers éléről Magic Johnson

Lemondott posztjáról Magic Johnson, a Los Angeles Lakers kosárlabdacsapatának klubelnöke.

A kaliforniai együttes legendája kedden este sajtótájékoztatón jelentette be döntését, amiről addig nem értesítette Jeanie Busst, a Lakers tulajdonosát, mert - amint fogalmazott - nem lett volna képes szemtől szemben közölni vele elhatározását. „Egyszerűen annyi az oka, hogy boldogabbnak éreztem magam, amikor nem voltam a Lakers elnöke” – mondta az 59 éves sportvezető, aki játékosként öt bajnoki címet nyert az együttessel. Hozzátette, hogy sokan hátba szúrták, és folyamatosan sugdolóztak körülötte.

Magic Johnson távozása meglepetést keltett a tengerentúlon, ám az nem volt nagy titok, hogy kapcsolata kifejezetten feszülté vált Luke Walton vezetőedzővel,  akivel - az ESPN nemrég megjelent riportja szerint - hetek óta nincs beszélő viszonyban.

A Lakers újabb csalódást keltő szezonon van túl, ugyanis hiába szerződtette múlt nyáron LeBron Jamest, a csapat ismét lemaradt a rájátszásról. A csapat rövid közleményben köszönte meg munkáját, hozzátéve, hogy „nincs nagyobb Los Angeles Lakers-es, mint Earvin Johnson", aki nem egyszerűen egy ikonikus személyiség a Lakers számára, sokkal inkább családtag.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?