Futsal Liga 1.: csíkszeredai győzelem az erdélyi rangadón

A változatos, közönségszórakoztató játékot hozó csíkszeredai futsal-csúcsrangadó után a helyiek örülhettek, akik győzelmükkel az élre álltak a tabellán, és nagy esélyt kaptak az alapszakasz-győzelem megszerzésére.

Csúcsrangadóra került sor szombat este Csíkszeredában, ahol a helyi Imperial Wet az Autoembargo Deva csapatát fogadta a Futsal Liga 1. utolsó előtti, 17. fordulójában. A két csapat utoljára alig egy hete csapott össze: a Déván lejátszott Románia-kupa negyeddöntőben a dél-erdélyiek diadalmaskodtak.Nagyszámú nézősereg, lelkes hazai szurkolótábor fogadta a pályára lépő csapatokat. A hazaiak hamar meg is hálálták a biztatást, a kezdeti csapongó játék után magukhoz ragadták a kezdeményezést, és az 5. percben a vezetést is megszerezték. Szép támadás végén Cr. Matei lőtt közelről a hálóba. Alig egy perc múlva Rakics szinte lemásolta csapattársa találatát és szépen emelt a dévai kapuba. Álomkezdés hazai szempontból, rémálom a vendégeknél, 2-0 a 6. percben!

Támadásban maradt az Imperial Wet gárdája, sorra dolgozták ki a helyzeteket a vendégkapu előtt a sárgamezes hazaiak. A vendégek mestere érezte a bajt, időkéréssel próbálta megnyugtatni fiait. Ez félig-meddig sikerült is, összeszedettebb játékot mutatott a Déva a félidő második felében. Ennek ellenére újra szeredai gólnak örülhettek a nézők: a 12. percben egy nagyszerű ellentámadásból a hazaiak 33-asa, Szőcs László talált be. A következő percben a mérkőzés legszebb jelenetének tapsolhatott a lelátó népe: Ovszianyikov egy előreívelt labdát háttal állva, ollózva lőtt kapura alig tévesztve célt. A félidő végéhez közeledve átvette a játék irányítását a Déva, ám igazán veszélyes helyzetet még a vészkapus taktika bevetése árán sem tudtak kidolgozni.

Mindenre elszánt vendégcsapat futott ki a második játékrészre. A listavezető nem szerette volna könnyen átengedni az előkelő helyét, nagy elánnal és vészkapus taktikával vetette bele magát a második 20 perc küzdelmeibe. A hazai védelem azonban nem jött zavarba: ha a védőkön túljutott az ellen támadása, a kapus volt a helyén, többször is jól avatkozott játékba a légiós hálóőr. A félidő derekához közeledve továbbra is többet birtokolták a labdát a vendégek, a 9. percben egy kapufa jelezte mezőnybeli fölényüket. A 11. percben mégis a hazaiak lőttek újabb gólt: Bondar távolról emelt az üres kapuba.

A 4-0 megihlette a csíkszeredai szurkolókat, akik fejüket fogva jajgattak, utalva a dévaiak által átélt kínokra.A nagy különbség ellenére nem adta fel a vendégcsapat, a 15. percben Biró Attila szépített. A következő percben emberhátrányba kerültek a hazaiak miután Ovszianyikov hamar begyűjtött két sárgalapot. Az előnnyel nem tudott élni a Déva, így két perccel a vége előtt győztesnek tűnt az Imperial Wet. Érezte ezt a közönség is, akik felállva ünnepelték, hogy egy fordulóval az alapszakasz vége előtt élre állt a szeredai gárda a futsal Liga 1 küzdelmeiben. A hazaiak örömét az sem tudta elrontani, hogy az utolsó percben büntetőből belőtte a második gólját is az Autoembargo-Deva.

Az Imperial Wet csapata az utolsó alapszakaszbeli fordulóban biztosíthatja be a helyét a táblázat élén, ehhez Székelyudvarhelyen, az FK elleni székely-rangadón kellene győzniük március 23-án.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?