BL: csak ráijeszteni tudott az Ajax „kölyökcsapata” a Real Madridra

Nagy lépést tett a legjobb nyolc közé a Real Madrid a Bajnokok Ligájában, miután 2–1-re legyőzte az Ajaxot Amszterdamban. A Tottenham–Dortmund rangadónak indult, de az angol csapat 3–0-ra nyert, így a német együttesnek kisebb csoda kellene a továbbjutáshoz.

Jól játszott az Ajax, de a Real Madrid háromszoros címvédőhöz méltón győzött. Nagyjából így lehetne összefoglalni az amszterdami Bajnokok Ligája-nyolcaddöntőt.

Az Ajax az első félidőben lefutballozta a Realt, volt egy érvénytelen gólja, többet támadott, de a Real a szünet után megbüntette a kihagyott helyzeteket. A 60. percben Benzema szerzett vezetést a spanyol csapatnak, s bár az Ajax a 75. percben egyenlített, az utolsó szó Realé volt: Asensio megnyerte a meccset. A 2–1 es siker után nehéz elképzelni, hogy ne a Real jusson tovább.

A másik szerdai mérkőzés teljesen kiegyenlítettnek ígérkezett, a Tottenham fogadta a német bajnokságot vezető Dortmundot. Bár a németek az első félidőben nem játszottak rosszul, a gólokat a Tottenham szerezte. Az angol csapat végül 3–0-ra nyert, innen nagyon nehéz lesz a Dortmundnak, még akkor is, ha otthon ők is félelmetesen jók.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?