Australian Open: a döntő szettben 5:1-re vezetett, mégis kikapott Serena Williams

A 23-szoros Grand Slam-győztes Serena Williams négy meccslabdáról kapott ki a cseh Karolina Pliskovától szerdán az ausztrál nyílt teniszbajnokság negyeddöntőjében.

A 37 éves amerikai sztár – aki hétszer nyert Melbourne-ben – az utolsó szettben 5:1-re vezetett, de végül 2 óra 10 perc elteltével mégis vesztesen hagyta el a pályát. Meccs közben kifordult a bokája, de utólag nem ennek tulajdonította a vereséget. „Mindent jól csináltam a mérkőzéslabdáknál, de Karolina élete teniszét játszotta” – jelentette ki a mérkőzés utáni sajtótájékoztatón.

Williams így egyelőre nem állítja be az örökrangsort vezető ausztrál Margaret Court 24 diadalból álló GS-rekordját. Az amerikai nyílt bajnokságon 2016-ban döntős Pliskovára a négy között a japán Oszaka Naomi vár, a US Open címvédője sorozatban a 12. GS-mérkőzését nyerte meg az ukrán Jelina Szvitolina ellen.

A férfiaknál a francia Lucas Pouille jutott be harmadikként az elődöntőbe, aki a korábbi öt nekifutásán meccset sem nyert az Australian Openen. A 28. helyen kiemelt francia játékos Milos Raonicot gyűrte le négy szettben, aki korábban a negyedikként rangsorolt német Alexander Zverevet búcsúztatta. Pouille az előző három találkozójukon kikapott a kanadai teniszezőtől. 

Kapcsolódók

Kimaradt?