Román Kupát tett az angyal a csíki hokisok karácsonyfája alá

Klasszikusnak mondható Csíkszeredai Sportklub - Brassói Corona döntőt rendeztek a jégkorong Román Kupában, hatalmas érdeklődés mellett. A Vákár Lajos Műjégpálya csöpögésig megtelt, pazar hangulatot teremtettek a szurkolók és a csapatok is remek játékot mutattak a három fehérorosz játékvezető dirigálása mellett.

Kiegyenlített első perceket hozott a nyitó felvonás, bár több alkalommal próbálkozott a vendég alakulat. Fordulást a 8. perc hozott, amikor első emberelőnyét a Sportklub egy sakk-mattra játszott akció végén, Salló révén, megszerezte a vezetést. A második fórjával már nem tudott élni a hazai csapat, míg egyenlő létszám mellett oda-vissza hokit láthatott a közönség közte egy nagy Molnár Zs. helyzettel, amelyet Onodi hatástalanított.

A második felvonás egy brassói előnnyel rajtolt. Előbb Tendler dolgoztatta meg Onodit, majd Peretyagin lábak mellett elsuhanó lökete már gólt ért. A gól után egymás hibáiból éltek a csapatok, bőven akadt dolga mindkét kapusnak. A meccs felénél Mihály Á. két, míg Anisin egy ziccerig jutott fél perc alatt. A 33. percben a vendégek második előnyüket ia megkapták, ám ezúttal a Sportklub járt jól. Egy gyors kontra után Taratuhin lövése még levágódott a blokkoló korcsolyáról, ám a kipattanót már felvarrta a 27-es. A harmad utolsó öt percére rátérve óriási rohanást mutattak be a csapatok. Anisint szólóba utolérték, majd Carlson vasat talált, hogy újból Anisin elől mentsenek a gólvonalról, bevetődve a kapuba. Itt még nem volt vége az izgalmaknak, hiszen Lidhamar és Gliga lövésénél Onodi, míg Flinta jól helyezett löketénél Tőke parádézott.

Jobban jött ki az utolsó harmadra a Sportklub, de sem Sulakov, sem Bíró T. nem tudta bevenni Tőke ketrecét. Majd mindkét fél gyakorolhatta előnyös játékát, eredménytelenül. Egyenlő létszám mellett Rokaly Sz. előbb még fölédurrantott egy helyzetet, hogy a köbetkező akció végén egy szélvészgyors támadás során Panov szerezzen gólt. A kétgólos előny nem tartott sokáig hiszen Petrov kékvonalas lövése több irányváltás után a kapuba kötött ki. A gól nem tudta megtörni a hazaiakat. Panov vasat talált, majd emberelőnyben egy remek korongbevitel után Rokaly Sz. ragasztott egy védhetetlen gólt a vinklibe. Jönnie kellett a Brassónak előre, de nem igazán tudott, ám megkapták a lehetőséget egy buta kiállítás után bő két és fél perccel a vége előtt. A vendégek trénere időt kért és lehozta Tőkét. Ekkor viszont már nem ment a vendégeknek. Valchar vasat talált, Belov emelését a levegőből kapták le, ám Becze erőszakos korongszerzése már gólt ért, amellyel lezárult a meccs.

A tavaly megnyert kupadöntő után idén is a Csíkszeredai Sportklub emelhette a magasba a trófeát.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?