Zászlóégetésért Romániában nem jár zártkapus büntetés

Eltörölte a román labdarúgóliga fegyelmi bizottsága azt az egy zártkapus mérkőzésre szóló büntetést, amelyet a Bukaresti Rapid kapott azért mert szurkolói magyar zászlót égettek hétfőn a Kolozsvári CFR elleni találkozón.kep

A jelen állás szerint a fővárosi ultrák bemehetnek majd a Pandurii elleni bajnokira. 

A LPF honlapján közölt pénteki szűkszavú közlemény szerint a liga fellebbezéseket elbíráló bizottsága csütörtökön foglalkozott a Rapid beadványával, és eltörölte a büntetés zártkapus mérkőzésre vonatkozó részét, fenntartotta viszont, hogy a bukaresti futballklubnak 30 ezer lej bírságot kell fizetnie.

A csendőrség már szerda este bejelentette, hogy azonosították a vétkes szurkolót. A 25 éves Cornel P. bukaresti lakos ellen büntetőeljárás indult diszkriminációra való felbujtás gyanújával, amit hat hónaptól három évig terjedő börtönbüntetéssel vagy bírsággal, és a sporteseményekről való, egytől négy évig terjedő eltiltással büntetnek.

A Rapid szurkolóinak tette lényegesen megfertőzte a légkört a pénteki magyar-román vb-selejtező előtt, a trikolórok budapesti sajtótájékoztatójának visszatérő témája volt a sportdiplomáciai botránnyá fajult ügy.

Kimaradt?