Zenészek a természetért: faültetéssel semlegesítik szénlábnyomukat a gyergyószentmiklósi zenekarok

Több száz fenyőfacsemetét ültettek el a gyergyószentmiklósi könnyűzenei élet meghatározó zenekarai. A kezdeményező Bagossy Brothers Company legénységéhez a 4 S Street, a Teddy Queen és a No Sugar együttesek csatlakoztak.

A koncertek miatt elfüstölt sok benzin és elfogyasztott áram „kompenzálására” találta ki a Bagossy Brothers Company tagsága, hogy minden évben elültetnek annyi fát, amennyi koncertjük volt. Minderről közösségi oldalán számolt be a népszerű székelyföldi együttes. Mint írták: tavaly volt az első faültetés, amely során 120 fenyőfacsemetét ültettek el, idén pedig több gyergyószentmiklósi zenekar is „ásót-kapát ragadott”.

A tavalyi 120 után, idén 300 fenyőcsemete került a földbe, „szigorúan saját kezűleg”. Az eredeti elképzelésen a koronavírus-járvány miatt változtatni kényszerültek, hiszen ahogy megjegyezték: „ennyi koncertje sajnos a 4 zenekarnak se volt összesen”. 

"Szerencsések vagyunk, hogy itt élhetünk. Most azért tettünk egy apró lépést, hogy a jövő nemzedékeinek is jusson azokból a gondolatokból, ihletekből, amit mi minden nap megkapunk" - írták a csemeteültetésről szóló bejegyzésben a 4 S Street Facebook-oldalán.

Az akcióban a Bagossy Brothers Company és a 4 S Street mellett a Teddy Queen és a No Sugar tagjai vettek részt.

(Borítókép: Wikipedia)

Kapcsolódók

Kimaradt?