Várják a jelentkezőket a XIV. Régizenei Nyári Egyetemre Csíkszeredában

Idén július 10–15. között szervezik meg a Csíkszeredai Régizene Fesztivál hagyományos kísérőrendezvényét, a XIV. Régizenei Nyári Egyetemet. Az érdeklődők kilenc mesterkurzus közül választhatnak az előképzettségüknek és érdeklődési területüknek megfelelően.

Közel egyhetes képzésre várja a jelentkezőket a XIV. Régizenei Nyári Egyetem Csíkszeredában. A programban a résztvevők neves külföldi és hazai előadóművészek, vezető tanárok irányítása alatt fejleszthetik zenei tudásukat, majd mutathatják azt meg a nagyközönségnek a nyári egyetem zárókoncertjein.

A következő mesterkurzusokra lehet jelentkezni:
Orgona – Ursula Philippi vezetésével;
Furulya, fuvola és kamarazene – Széplaki Zoltán vezetésével;
Ének – Palócz Réka vezetésével;
Barokk hegedű – Vitárius Piroska vezetésével;
Csembaló – Fülöp Mária vezetésével;
Viola da gamba és violone – Csata István vezetésével;
Kórus – Ványolós András vezetésével;
Reneszánsz együttes mesterkurzus (főtárgy) – Csörsz Rumen István vezetésével;
Ütőhangszerek a régizenében, ütőhangszeres kamarakurzus – Kasza Roland és Sudár Balázs vezetésével; Fotó: regizene.ro/Ádám Gyula

A mesterkurzusok mellett két szabadon választható, minden hallgató számára nyitott kurzus sorakozik: a Reneszánsz együttes mesterkurzus (melléktárgyként) és az Énekmondó klub Csörsz Rumen István vezetésével. A kurzusok résztvevőinek a szervezők igény szerint tolmácsot biztosítanak. 

A nyári egyetem kurzusaira bármely 10. életévét betöltött hallgató jelentkezhet, a zenei előképzettség, valamint a hangszeres tapasztalat előfeltételt jelent. A Régizenei Nyári Egyetemen az aktív hallgatók részvételi díja 250 lej/fő, mely aktív részvételre jogosítja az általa választott 1 mesterkurzuson és a szabadon választható kurzusokon. Két különböző mesterkurzus esetében 2X250 lej regisztrációs díj fizetendő.

A csak megfigyelőként részt vevő passzív hallgatók részvételi díja 50 lej/fő, ez az ár tartalmazza bármely mesterkurzuson való passzív részvételt, az aktív hallgatókkal folyó munka befolyásolása nélkül. A Nagy István Művészeti Középiskola több éve fennálló partnerségének köszönhetően az iskola diákjai és tanárai 100 lej/fő/kurzus kedvezményes áron vehetnek részt a képzéseken.

A részvételi díj lejben fizethető a kurzust megelőzően a Hargita Megyei Kulturális Központ székhelyén (Csíkszereda, Temesvári sugárút 4.) vagy a Nyári Egyetem helyszínén (Márton Áron Gimnázium, Csíkszereda, Márton Áron utca 80.). A részvételi díj nem tartalmazza a szállás és az étkezés költségeit. 

A Nyári Egyetem mesterkurzusain a résztvevők száma korlátozott, a rendelkezésre álló aktív és passzív helyek elfoglalása a jelentkezési sorrend alapján történik.  A mesterkurzusok bármelyikére június 30-ig, csütörtök éjfélig lehet jelentkezni a következő linken elérhető jelentkezési lap kitöltésével és elküldésével.

További részletek a nyariegyetem@regizene.ro e-mail címen, a +40-266-372044-es vezetékes telefonszámon, valamint Csíkszeredában személyesen, a Temesvári sugárút 4. szám alatt igényelhetők. A Csíkszeredai Régizene Fesztivál és a Régizenei Nyári Egyetem honlapja elérhető itt.

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?