Több mint ezer fellépőt várnak a Csűrdöngölő gyermek és ifjúsági néptánctalálkozóra

Szombaton tartják az idei Csűrdöngölő találkozót Csíkszeredában. Az eseményre 23 településről 45 csoportot várnak mintegy 1200 résztvevővel.

A Csík környéki településeken, a Gyergyói-medencében működő néptánccsoportok és két moldvai csoport érkezik a 34. Csűrdöngölő gyermek és ifjúsági néptánctalálkozóra. Az általában a pünkösd előtti héten megrendezett találkozó időpontját ebben az évben az I. Csoóri Sándor Népművészeti Fesztiválhoz igazították.

A Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivál különlegessége, hogy a Kárpát-medence harminc helyszínén, azonos programelemekkel – istentisztelettel, egyszerre felcsendülő közös énekkel, össztánccal – közel 20 000 néptáncos, népzenész és kézműves közreműködésével mutatja be a népművészeti mozgalom kiemelkedően magas színvonalát, résztvevőinek sokaságát.Fotó: archív | Molnos Sándor

A csíkszeredai rendezvény kísérőprogramokat is tartalmaz. A résztvevőkre kézműves foglalkozások, ügyességi játékok, kvíz játék, öltözködő fotósarok és egyéb szórakoztató játékok várnak.

A tervezett program:
11.00 Megnyitó;
11.15–13.00 Néptánccsoportok műsorai;
13.00 Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivál közös programpontja minden helyszínen: Csoóri Sándor Virágvasárnap c. verse, közös ének és tánc;
13.30–16.00 Néptánccsoportok műsorai;
16.00 Csűrdöngölő Néptánctalálkozó – Közös gyermekjáték-ének-tánc. Nagy közös fotó elkészítése;
16.45–18.45 Néptánccsoportok műsorai;
18.45–19.00 Záró össztánc.

2017-ben indult útjára a népművészeti közösségek munkáját támogató Csoóri Sándor Program. A Csoóri Sándor Népművészeti Fesztivál különlegessége, hogy a Kárpát-medence harminc helyszínén, azonos programelemekkel – istentisztelettel, templom előtti tánccal, néptáncosok, népzenészek felvonulásával, egyszerre felcsendülő közös énekkel, össztánccal – közel 20 ezer néptáncos, népzenész és kézműves közreműködésével mutatja be a népművészeti mozgalom kiemelkedően magas színvonalát, résztvevőinek sokaságát.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?