Több erdélyi kutatót díjazott a Magyar Tudományos Akadémia

Több erdélyi kutatót is elismerésben részesített a Magyar Tudományos Akadémia az idei közgyűlésének részeként online megtartott Külső Tagok Fórumán – számolt be csütörtökön az MTA.

A közlemény szerint Arany János Kiemelkedő Tudományos Teljesítmény díjat Kristály Sándor matematikus, a BBTE sepsiszentgyörgyi kihelyezett karának oktatója, aki 2016-tól az Óbudai Egyetem Neumann János Informatikai Kar, Alkalmazott Matematikai Intézetének professzora is.

Arany János Fiatal Kutatói díjat kapott Rácz Béla Gergely, a BBTE Közgazdaság- és Gazdálkodástudományi Karának adjunktusa, az MTA köztestületének külső tagja, akinek kutatásai elsősorban a multinacionális vállalatok tudásmenedzsmentjére és innovációs tevékenységére fókuszálnak.

Arany János-éremben részesült Kása Zoltán, a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem emeritus professzora, az erdélyi magyar tudományos élet és felsőoktatás egyik vezető alakja, az MTA külső köztestületi tagja, akinek a munkássága szorosan összefonódott Erdélyben az informatika fejlődésével.

Szintén Arany János-éremmel díjazták Szabó Árpád Töhötömöt, a BBTE Bölcsészettudományi Karának docensét, a Magyar Néprajz és Antropológia Intézet igazgatóját, az MTA külső köztestületi tagja az intézmény- és tudományszervezői munkájáért.

(Címlapfotó forrása: MTA)

Kapcsolódók

Kimaradt?