Több díj jutott erdélyieknek a Magyar Mozgókép Fesztiválon

Az erdélyi magashegyi tájakon játszódó történet, a Hasadék kapta a fődíjat szombat este Magyar Mozgókép Fesztiválon. A film főszereplője az erdélyi Molnár Levente. A legjobb zeneszerzőnek járó díjat kolozsvári alkotók filmje kapta.

Átadták a Magyar Mozgókép Fesztivál díjait szombaton Balatonfüreden: a legjobb játékfilm Krasznahorkai Balázs rendezése, a Hasadék lett. A Post mortem négy, a Pilátus három, a Természetes fény alkotói pedig két kategóriában is nyertek.Molnár Levente a Hasadékban | Forrás: Pipacs Film

A balatonfüredi Anna Grand Hotelben tartott gálán Káel Csaba, a magyar mozgóképipar fejlesztéséért felelős kormánybiztos elmondta, hogy a magyar filmgyártás 120 éves évfordulója előtt tisztelegtek a fesztivál megrendezésével.

A Magyar Filmakadémia tagjainak titkos szavazatai alapján a játékfilmek között Krasznahorkai Balázs elsőfilmes alkotása, az erdélyi magashegyi tájakon játszódó, a balladák hangulatát megidéző apa-fiú történet, a Hasadék kapta a fődíjat.Filep Farkas és László Loránd, a Video Pontes munkatársai

Kolozsvári alkotók filmje hozta el a Magyar Mozgókép Fesztivál legjobb zeneszerzőnek járó díját. Selmeczi György a Lángolj és világíts zenéjéért kapta a díjat. A filmet Maksay Ágnes rendezte. A kolozsvári Video Pontes stúdió vezetője mellett a film másik két kolozsvári alkotója Filep Farkas, a film operatőre és László Loránd, B kamera.

A Magyar Mozgókép Fesztivál négy napja alatt csaknem 90 magyar filmet vetítettek Veszprém mellett Balatonfüreden és Balatonalmádiban. A Nemzeti Filmintézet és a Veszprém-Balaton 2023 - Európa Kulturális Fővárosa (EKF) program közös rendezvényén a filmvetítések mellett koncertekkel, kiállításokkal, beszélgetésekkel és számos további kísérőprogrammal várták a közönséget.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?