Tesztel a brit kormány: maszk nélküli közönség előtt adják át a Brit Awards zenei díjakat

A Brit Awards zenei díjak átadója az egyik tömegrendezvény, amellyel a brit kormány a járvány utáni biztonságos rendezvényszervezést teszteli. A ceremóniát május 11-én 4000 fős közönséggel szervezik meg a londoni O2 Arénában, írja a BBC.

A kormány kísérleti programjához tartozik még két 3000-es közönséggel megtartott esemény egy liverpooli klubban, egy 5000 résztvevővel megtartott városi rendezvény, valamint az angol labdarugókupa döntője, amelyre nem kevesebb mint 21 ezer nézőt engednek be május 15-én.

A Brit Awards zenei díjak gálájára 2500 ingyenes jegyet kulcsfontosságú ágazatban dolgozóknak adnak, hogy ezzel köszönjék meg elkötelezett munkájukat. A fennmaradó 1500 hely a díjra jelölt művészeké, menedzsereiké és munkátársaiké, valamint a zeneipar más tagjaié és a szponzoroké.

A gálán részvevőknek belépés előtt negatív koronavírus-tesztet kell felmutatniuk, bent azonban nem kell távolságot tartaniuk és maszk sem lesz rajtuk, sőt ételt és italt is fogyaszthatnak. A gála után újabb koronavírus-tesztet kérnek tőlük, hogy megvizsgálhassák, mennyire biztonságos ilyen körülmények között megszervezni egy rendezvényt.

(Címlapfotó: Wikimedia Commons)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?