Temesvár több mint ezer rendezvénnyel várja a látogatókat a következő egy évben

Temesvár a hétvégén hivatalosan is Európa kulturális fővárosává vált, és bizakodva tekint a következő egy év kínálatára, amely több mint ezer rendezvényt foglal magában, és több mint egymillió látogatóra számítanak – jelentette ki vasárnap a város polgármestere.

Dominic Fritz az Agerpresnek nyilatkozva rámutatott: a Temesvár Európa Kulturális Fővárosa 2023 projekt két évvel ezelőtt még kivitelezhetetlennek tűnt sokak számára, de a helyi közösség végig erőteljesen hitt benne.

„Ez alatt a három nap alatt megmutattuk, hogy azok a dolgok, amelyek összekötnek bennünket, sokkal értékesebbek azoknál, amelyek elválasztanak. A város meghatározó értékei – az innováció, a multikulturalizmus és a sokszínűség – Európa-szerte láthatókká váltak” – fogalmazott az elöljáró az egyéves rendezvénysorozatot megnyitó hétvége utolsó napján.

Mint mondta, turisták ezrei sétáltak a hétvégén a város utcáin, vettek részt a különféle rendezvényeken, romániai és külföldi újságírók százai viszik tovább a rendezvénysorozat üzenetét.

A Temesvár Európa Kulturális Fővárosa 2023 nyitó hétvégéjén több mint 130 rendezvényt tartottak a bánsági nagyvárosban. Ezek szervezésében és lebonyolításában több mint 800 személy vett részt, közülük 500-an hazai, szerbiai és japán önkéntesek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?