banner_jtYG1g7R_1_970x250.gif
banner_PIz6eiCM_Koldok_300x250.gif

Ősztől megújul a Napsugár és a Szivárvány, az olvasók javaslatait várják

Az irodalmi-ismeretterjesztő lappár, a Napsugár és a Szivárvány szerkesztősége kérdőívben gyűjti az olvasók – pedagógusok, szülők, gyermekek – véleményét a kiadványokról, hogy ezt is figyelembe vegyék a tartalom és forma kialakításánál.

A Kolozsváron szerkesztett, 1957-től megjelenő Napsugár és az 1990-től megjelenő Szivárvány élére 2020 őszén került új csapat: Zsigmond Emese korábbi főszerkesztőt László Noémi váltotta, Müller Kati korábbi képszerkesztőt pedig Bak Sára. Az új vezető munkatársak célja, hogy megfelelően tudjanak válaszolni a különböző olvasói igényekre, ezért döntöttek az online közvélemény-kutatás mellett.

Remélik, hogy a Napsugár és Szivárvány gyermeklapok Facebook-oldalán elérhető kérdőívet minél többen kitöltik a Kolozsvártól távolabb eső, szórványtelepülésen élő megrendelők, olvasók is, mondta el a Marosvásárhelyi Rádió Jó reggelt, Erdély című műsorában László Noémi főszerkesztő. Mint mondta, a kérdések tartalomra és formára, rovatstruktúrára, papírminőségre, színekre is vonatkoznak.

A főszerkesztő szerint egyébként sikerült túlélni a járványidőszakot, bár az iskolákon keresztül terjesztett lapoknak az online és személyes oktatás váltakozása közepette nem volt egyszerű dolga, és nem csak a szerkesztőség erőfeszítésére, de a tanítónők, óvónők jóindulatára is szükség volt ahhoz, hogy a folyóiratok eljussanak a gyermekekhez.

A Napsugár és Szivárvány folyóiratokat Románia határain túl is olvassák. A kiadó honlapján szereplő információk szerint a Napsugárnak havi 9500, a Szivárványnak pedig havi 14500 megrendelője van.

Kapcsolódók

banner_33n1iUxf_maltai-970x250.gif
banner_jpL2NADm_maltai-300x250.gif

Kimaradt?