Nemes Nagy Ágnes tiszteletére készült előadást mutatnak be Kolozsváron

Különleges, meghitt koncertszínházi előadással emlékeznek meg Nemes Nagy Ágnesre. A Nem akarok című előadást szombaton mutatják be a Kolozsvári Állami Magyar Színházban.

Fotó forrása: Juhász Anna Irodalmi Szalon Facebook-oldala

A száz éve született Nemes Nagy Ágnes emlékére készült darab a Kossúth-díjas költő, esszéíró, műfordító, pedagógus életét mutatja be. A Nem akarok című előadás a 2022-ben a Petőfi Kulturális Ügynökség és a Petőfi Irodalmi Múzeum által meghirdetett centenáriumi évre készült.

Az előadás rendezője és egyben szereplője Vecsei H. Miklós színművész, zeneszerzője Tempfli Erik Artisjus-díjas zongorista, a Nemes Nagy Ágnest megszemélyesítő Hegedűs Bori és narrátora Juhász Anna irodalmár. A Nem akarok nem csupán a költő irodalmi életútját eleveníti fel, hanem közelebb visz döntéseihez, barátságaihoz, versei és irodalmi műveihez is, miközben felcsendülnek legszebb megzenésített versei.

A koncertszínházi előadást már több országban bemutatták. Kolozsváron teltházra számítanak a szervezők, ugyanis a hatalmas érdeklődésnek köszönhetően négy nap alatt elfogytak a jegyek az előadásra.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?