Minden, amit érdemes tudni az idei VIBE különkiadásáról

Nem az a VIBE, de azért egy kicsit mégis: szeptember 2–4. között a VIBE Fesztivál háromnapos, ingyenes városi különkiadással készül a marosvásárhelyi várban. A magyarországi mainstream zenei vonal legjobbjai, helyi zenekarok és DJ-k, közös meccsnézés, előadások és chill-zone – ajánlják idén a szervezők.

A rendezvény ingyenes, de regisztrálni kell, oltási igazolással vagy teszttel lehet majd belépni. „Rekord érdeklődést tapasztaltunk, több mint háromezren regisztráltak eddig. Aki nem akar lemaradni, az a héten tegye meg a www.vibefestival.ro oldalon. Szeretnénk félretenni néhány helyet azoknak is, akik csak aznap döntik el, hogy kijönnének, de csak az fog tudni biztosan bejönni, aki előre regisztrál. Mindenesetre eddig nagyon jók a visszajelzések és úgy tűnik, hogy mindenki várta már, hogy végre találkozzon a barátaival és koncertekre menjen” –  foglalta össze az eddigi tapasztalatokat Rés Konrád Gergely, a VIBE Fesztivál igazgatója.

A szervezők közzétették a pontos programot, és minden fontos tudnivalót a belépésről és a rendezvényen való részvételről.Fotó: Kiss Gábor

Helyszín és a fesztiválra való belépés

A különkiadásnak a marosvásárhelyi vár ad otthont, ahol a MOL Színpadon lesznek az esti koncertek és a Magyarország–Anglia közös VB-meccsnézés óriáskivetítőn, míg a MOL Teraszon egész napos chill-zone és bár működik, illetve a beszélgetések és workshopok is itt lesznek. A vár mindkét bejárata nyitva lesz, azonban a szervezők kérik a résztvevőket, hogy a torlódás elkerülése végett a főbejáraton menjenek be.

Szeptember 2–4. között, azaz csütörtöktől szombatig minden nap délelőtt 11 és éjjel 2 óra között várják a különkiadás résztvevőit. Mivel ez egy városi különkiadás lesz, és nem a megszokott VIBE Fesztivál, idén nem lesz kempinghely biztosítva.

A belépés ingyenes, azonban regisztrációhoz kötött. A www.vibefestival.ro oldalon lehet online regisztrálni. Javasolják, hogy regisztráljanak minél hamarabb, hiszen a helyek száma korlátozott. A koncertezni vágyók így tudják biztosítani helyüket a koncerteken és a nappali programokon.

Egész napos programokkal várják a résztvevőket

A fesztivál központi helye a MOL Terasz lesz, amelynek egyik oldalán chill-zone és bár, másik oldalán előadótér fog működni. Babzsákokon és nyugágyakon lehet kávézni, sörözni, borozni vagy az előadásokat hallgatni.

Pénteken két előadás is lesz, az egyik a pályakezdőknek szól Dobre Nóra HR menedzser és Gaudi Zsófia mentális egészség tréner részvételével, majd alkotói kerekasztalra kerül sor, ahol a Konyha frontembere, Szepesi Mátyás, Kali Ágnes költő, Kispál Attila és Kispál Ágnes (Magma Kortárs Művészeti Kiállítótér), illetve Kiss Bora színművész beszél a vírus alatti kihívásokról. Szeptember 3-án ékszer-, parfüm- és bőrradírkészítés is lesz is a workshopok között.

Szombaton, szeptember 4-én mémekről, divatiparról és közösségi médiáról hallhatunk beszélgetéseket, a nap magyarországi sztárvendégei Szirmai Gergely vlogger és Csalár Bence divat szakújságíró lesz. Három színházi előadás és slam poetry is lesz, a VIBE-ról már ismert Kerengő kulturális tér szervezésében, délután pedig Fashion Show. Mindkét este Epic Music Battle nyertes DJ-k és helyi lemezlovasok biztosítják a hangulatot a chill-zoneban.

A MOL Színpad helyi zenekaroknak és magyarországi sztároknak ad helyet

Csütörtökön ByeAlex és a Slepp nyitja a MOL Színpadot, majd utánuk a magyar válogatott mérkőzését lehet óriáskivetítőn követni. Pénteken az elmúlt másfél évben felkapott Dzsúdló először debütál Romániában a MOL Színpadon, majd az Online VIBE-ról már ismert Konyha zenekar lép fel. Szombaton a színpadon a gyergyószentmiklósi 4S Street, majd az Intim Torna Illegál utolsó VIBE-os koncertjét vehetünk részt, hiszen a zenekar tizenegy év fennállás után abbahagyja tevékenységét. A MOL Színpadon az idei nyertes Epic Music Battle zenekarok is fellépnek: a Josh Moograine és az Álljunk meg! nyitják a pénteki és szombati programot.

Csütörtök (szeptember 2.)

  • 19:30 – BYEALEX ÉS A SLEPP
  • 21:30 – MAGYARORSZÁG - ANGLIA VB-SELEJTEZŐ ÓRIÁSKIVETÍTŐN

Péntek (szeptember 3.)

  • 17:15 – JOSH MOOGRAINE
  • 19:00 – KONYHA
  • 21:00 – DZSÚDLÓ

Szombat (szeptember 4.)

  • 17:15 – ÁLLJUNK MEG!
  • 19:00 – 4S STREET
  • 21:00 – INTIM TORNA ILLEGÁL

Gyorsteszt és oltási igazolvány, ezekre lehet számítani a belépésnél

A jelenlegi szabályozásoknak megfelelően a programhelyszínre való belépéshez minden 12 éven felüli résztvevőnek rendelkeznie kell az alábbiak valamelyikével:

  • A fesztivál kezdete előtt, legkevesebb 10 nappal megkaptad a Covid-19 elleni oltást és ezt igazolni tudod a romániai, magyarországi vagy az eu-s védettségi igazolással, amelyet itt válthatsz ki: https://certificat-covid.Gov.Ro/
  • Negatív PCR-teszttel, amely nem régebbi, mint 72 óra
  • Negatív antigén teszttel, amely nem régebbi, mint 24 óra
  • Orvos által kiállított igazolással lehet bizonyítani, hogy valaki átesett a betegségen legkevesebb 15 és legtöbb 180 napja

Szerdán már kiválthatóak a karszalagok

Szerdán 15:00-21:00 óra között lehetőségük lesz kivenni a karszalagukat azoknak, akik oltási vagy betegségből kigyógyult igazolással érkeznek. Azok is heti karszalagot kapnak, akik a különkiadás 3 napját lefedő negatív PCR-teszttel rendelkeznek (72 órás) azok, azonban ha a PCR 72 órája hamarabb lejár, mint a különkiadás utolsó napja, akkor napi karszalagot kap.

Negatív antigén teszttel (gyorsteszt) napi karszalagot lehet kiváltani. Minden nap az aznapi gyorsteszt negatív, klinika által kiállított igazolását kell felmutatni és így lehet kiváltani a napi karszalagot. A helyszínen ellenérték fejében lehet gyorstesztet készíteni. Mindegyik igazolás mellett a személyi igazolvány felmutatása is szükséges a belépéshez. A rendezvény helyszínén kötelező a védőmaszk használata.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?