Megjelent az Erdélyi Gyopár idei második lapszáma

Megjelent az Erdélyi Kárpát Egyesület lapja, az Erdélyi Gyopár legfrissebb száma. Tartalmát szemléztük.

Szárnyal az idő, kétségtelen, hiszen újra eltelt egy esztendő, ismét EKE-napi pályázatot hirdet az Erdélyi Kárpát-Egyesület. Szándéka, hogy hamuban sült pogácsa kerüljön a fiatalok hátizsákjába, olyan tudás és táplálék, amely egész életükre kitart majd. Amit a “pogácsáért” tenni kell, inkább játék, mint feladat, van benne kaland és kirándulás, pompás élményszerzés a múltban és jelenben. Ajánljuk a szülők, pedagógusok figyelmébe e pályázatot, ha szívügyük, hogy a történelemről és épített örökségünkről többet megtudjanak csemetéink.

Örömmel szólunk arról is, hogy bővült az Erdélyi Gyopár tartalma, e hónaptól az őket megillető helyet foglalják el a várak és kastélyok. Egyrészt a Legendárium csapatával együttműködve bonyolítjuk az EKE-napi pályázatot, és így bemutatjuk a Mini Erdély Parkot, illetve sorozat indult, melyből az erdélyi kastélyokat és várakat ismerhetik meg olvasóink. A Nemesek nyomában nevet viselő rovat első részének címe: Az almakeréki Apafi–Bethlen-kastély.

Nem adjuk fel továbbra sem a közkedvelt rovatokat, ebben a lapszámban is van az EKE-osztályok hírei mellett Hazajárás Erdélybe, Légtüneménytan, ismerkedés a gombák világával és a gyógyvizeinkkel. A környezetvédelemről szóló fejezetben ezúttal két írás található: A Délkeleti-Kárpátok legmagasabb csúcsainak botanikai értékei, illetve a Mit üzen a hóvirág? című írás, amely minden korosztálynak ajánlott. Itt a tavasz – igazolja a friss kiadvány is, hiszen lapjain még több hírt, színt viszünk az ébredő világról. Azt is mondhatnánk, hogy ezúttal hangoskönyvet adtunk ki. Nem hiszik? Keressék az Erdélyi Gyopár idei második lapszámában a Dalok szárnyán, avagy hogyan kommunikálnak a madarak? írást!

Kapcsolódók

Kimaradt?