Különleges programmal bővült az idei TIFF kínálata – Kerti parti a válaszúti Bánffy-kastélyban

A zenét, a filmet és a hagyományokat ötvöző eseményt hoz létre a Transilvania International Film Festival (TIFF) egy új, egyedi helyszínen: a felújított válaszúti Bánffy-kastélyban.

A nemrégiben felújított válaszúti Bánffy-kastély szélesre tárja kapuit a TIFF 23. kiadására. A Kolozsvárhoz közeli birtok ad otthont a Garden Party at the Castle elnevezésű, a filmet a zenével és a hagyományokkal ötvöző rendezvénynek. Június 18-án, kedden 18 óra után egy olyan estére várják az érdeklődőket, amely kastélytúrát, szimfonikus koncertet és a Sir Anthony Hopkins főszereplésével készült legújabb film, az Egy élet (One Life) vetítését is magába foglalja. Az esemény dress codeja a „garden party chic”.

Fotó: Kiss Gábor

A 18. században épült válaszúti Bánffy-kastély nemrég nyerte vissza régi fényét. Az impozáns épületet egy park veszi körül, amelyhez egy tó is tartozik, így tökéletes helyszínt biztosít a TIFF kerti partija számára. Az este kastélytúrával kezdődik majd, amelyet állófogadás és hagyományos termékeket kínáló piac követ. Az esemény a PlaCello együttes koncertjével folytatódik, ahol az ország legtehetségesebb csellistái lépnek majd fel. A koncert után a közönség a Sir Anthony Hopkins főszereplésével készült legújabb film bemutatóján vehet részt. Az Egy élet című alkotásban Hopkins egy olyan férfit alakít, aki a második világháború idején közel 600, többségében zsidó gyermeket mentett ki a nácik által megszállt Csehszlovákiából. A film igaz történeten, Sir Nicholas "Nicky" Winton életén alapul.

Az eseményre a jegyek már elérhetők. A TIFF a résztvevők számára kisbuszokat biztosít Kolozsvárról Válaszútra és vissza, az indulási időpontokról hamarosan további részleteket közölnek a szervezők. Az utazás ára nem szerepel a rendezvényjegy árában, azt külön kell fizetni. A Bánffy-kastély területén személygépkocsik számára is lesznek parkolóhelyek.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT
banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?