Kilencedjére is keresik Erdély legszebb magyar dalát

Tehetséges zenészeknek nyújt bemutatkozási lehetőséget a kilencedik alkalommal meghirdetett zenei pályázat, amelyben Erdély legszebb magyar dalát keresik. Műfaji korlátok nincsenek, mindenki jelentkezését várják kortól és tapasztalattól függetlenül.

Az Erdélyi Magyar Közművelődési Egyesület Ifjúsági Szervezete kilencedjére hirdeti meg zenei pályázatát minden erdélyi zenésznek és zenekarnak. A pályázatra tapasztalattól függetlenül lehet benevezni! Az elsődleges cél, hogy elősegítsék és promoválják a minőségi, magyar nyelven íródott, itthoni dalok születését, emellett hogy olyan tehetséges zenészeknek nyújtsanak bemutatkozási lehetőséget, akik másképp nehezebben kapnának nyilvánosságot.

Legszebb Erdélyi Magyar Dal Facebook-oldal

Pályázni lehet egyszemélyes produkcióval és zenekarral is. A pályázó zenészek és zenekarok jelentkezését a Legszebb Erdélyi Magyar Dal: az év felfedezettje kategóriába várják. A felhívásra bármilyen zenei stílusban lehet nevezni, sőt, kifejezetten bátorítják az underground stílusokban alkotókat, hogy dalaikkal színesítsék a hazai zenei palettát.

Hangsúlyt fektetnek a már sikeres zenekarokra is, hisz a középpontba a DAL fog kerülni. A pályázó zenészek és zenekarok tehát lehetnek teljesen amatőrök, avagy már jól ismert zenészek. A korhatárral kapcsolatban szintén nincsenek megkötések.

Teret kap a közönség is: a Legszebb Erdélyi Magyar Dal 2023 címre a rajongók által lehet dalokat nevezni. A címre nevezett dalok közül a zsűri szakmai szempontok alapján kiválasztja a legjobb hat dalt, amelyek közül közönségszavazás segítségével dől el, hogy melyik lesz Erdély legszebb magyar dala. Az egyetlen szabály az, hogy csak erdélyi zenekarok 2022. január 1-e után megjelent dalait lehet benevezni a versenybe. Az érdeklődők egy nevezőlap segítségével nevezhetik be kedvenc erdélyi magyar dalukat, mely megtalálható a Legszebb Erdélyi Magyar Dal Facebook oldalán.

A pályázatok leadásának határideje 2023. október 15., vasárnap éjfél. A gálaestre november 4-én kerül sor, a zenekarok fizikai jelenlétével, de természetesen ONLINE formában is közvetíteni fogják a Legszebb Erdélyi Magyar Dal Facebook-oldalán. Ha a körülmények megengedik, akkor szívesen várjuk az érdeklődőket is a helyszínre!

További részletek és a jelentkezési lap, elérhető az EMKISZ honlapján.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?