Hamarosan teljes lesz a százkötetes Székely Könyvtár sorozat (VIDEÓ)

Végéhez közeledik a tíz évvel ezelőtt elindított Székely Könyvtár sorozat kiadása. Legutóbb a sorozat 96-ik kötete hagyta el a nyomdát.

A 100 kötetből álló könyvsorozatot Hargita Megye Tanácsa és a Hargita Kiadóhivatal indította a Hargita Gyöngye Rt. támogatásával. Az elmúlt tíz évben a székely-magyar írott kultúra legkülönbözőbb területeiről – szépirodalom, történelem, néprajz, szocigráfia – jelentek meg kötetek. A sorozat legutóbb megjelent darabjában arról olvashatunk, hogy hogyan látják mások a székelyeket.

A Székely Könyvtár szerkesztői Fekete Vince József Attila-díjas költő, szerkesztő, Ferenczes István József Attila-díjas költő, író, György Attila József Attila-díjas író, újságíró, Lövétei Lázár László József Attila-díjas költő, szerkesztő, Mirk Szidónia-Kata szerkesztő, a néprajztudományok doktora, Molnár Vilmos Márai Sándor-díjas író, szerkesztő.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

A sorozat egységes grafikai arculatáért Léstyán Csaba grafikus felel. A Székely Könyvtár minden darabjához ex libris tartozik, azek Siklódy Ferenc grafikus munkái.

 

banner_fX8C1fFi_KUK_Webbanner_300x250_ANIM_UJ.gif
banner_yJD1hpjB_KUK_Webbanner_970x250_ANIM_UJ.gif
banner_fZuguXC4_KUK_Webbanner_728x90_ANIM_UJ.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?