Szent László-rockoratóriumról szóló film bemutatójával ünnepel a csíkszeredai Agora Alapítvány

Zenés múltidézéssel és a Szent László, légy velünk! című rockoratóriumról készült film ősbemutatójával ünnepli 25. évfordulóját a csíkszeredai Agora Alapítvány. A szombati esemény házigazdája Tarjányi Krisztina Irma, a rockoratórium, táncjáték szabadtéri előadásának rendezője lesz.

A Szent László, légy velünk! című rockoratórium, táncjáték a 2017-es év Szent László év alkalmával született meg és Erdély védőszentjének rendkívül erős, pozitív személyiségét, nagyszerű cselekedeteit, és a köré fűződő legendakört fogja össze, óriásprodukcióként zenében, dalban, táncban.

A produkcióban több mint 100 zenész, színész, balett- és néptáncos, statiszta, kórus, vonós zenekar vett részt az Agora Alapítvány és a Role zenekar szervezésében. A bemutató előadást 2017. augusztus 20-án tartották Csíkszeredában, a Szabadság téren.Jelenet a 2017-es bemutatóból | Fotók: Role zenekar archívuma

A szombati ünnepi alkalom házigazdája Tarjányi Krisztina Irma, a Szent László, légy velünk! rockoratórium, táncjáték szabadtéri előadásának rendezője lesz. Az este során részletek hangzanak el a Keresztút (1994), a Ne késsetek harangok! (1996), a Szent Erzsébet legendája (1998) és a Székely Golgota (2006) rockoperákból a Role zenekar tolmácsolásában. Az est fénypontja a Szent László, légy velünk! rockoratórium és táncjáték, 2017-es előadásról készült film bemutató vetítése lesz – emelték ki a szervezők.

Az 1996-ban alapított csíkszeredai Agora kulturális nonprofit alapítvány szándékai szerint kultúra által segíti az erdélyi, a magyarországi és a szórványban élő magyar közösségek fejlődését, megerősödését.

„Lehetőséget teremtünk nívós szellemi, művelődési és szórakozási tevékenységekre, határokon átívelő kapcsolatteremtésre, együttműködésre, tapasztalatcserére. Feltett szándékunk, hogy rendezvényeinkkel olyan alkalmakat biztosítsunk, ahol az érdeklődők jól érezhetik magukat, elmélyedhetnek az egyetemes és a magyar kultúra gyöngyszemeinek megismerésében, felfedezésében” – olvashatjuk a civil szervezet céljai között.

Az Agora műsorai, rendezvényei a legkülönfélébb korosztályokhoz szólnak, a gyerekektől, a fiatalokon át egészen a legidősebbekig, a jótékonysági koncertektől a szavalóversenyeken át a nemzetközi Dob-Ban ritmusfesztiválig. Céljuk a minőségi zenei kultúra népszerűsítése mindenféle korosztály körében.

Az alapítvány a szervezője a Hagyományos Pünkösdi Jótékonysági Koncertnek, a Magyar Költészetnapi Szavalóverseny és Gálának, a Reménység Fái – Faültetéssel egybekötött megemlékező ünnepségnek, a Nemzetközi Dob-Ban Ritmusfesztiválnak, Adventi, Mikulás és karácsonyi koncerteknek.

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?