Ez lehet Lovasi András büntetése a maradandó sérülést okozó autóbalesetért

Az orvosi szakértői vélemény szerint Lovasi András, a Kiscsillag frontembere maradandó sérülést okozott 2019-ben egy rendőrnek, amikor a tilos jelzés ellenére behajtott egy budapesti kereszteződésbe, és összeütközött egy járőröző autóval. A fejlemény miatt súlyosbodhat a büntetése, írja a Blikk.hu.

A zenész 2019 márciusában karambolozott a rendőrautóval, amelyben két rendőr ült, egyikük az ütközés következtében súlyosan megsérült, eltört a kulcscsontja, valamint több foga is kitört. Az új orvosi szakvélemény szerint a baleset következtében maradandó sérülést szenvedett, ennek értelmében Lovasi Andrást maradandó fogyatékosságot eredményező közúti baleset gondatlan okozásával vádolják, ezért pedig akár három év szabadságvesztést is kaphat, de a bűncselekmény elkövetésének beismerése esetén felfüggesztett börtönbüntetést vagy pénzbírságot ítélhet meg a bíróság.

A Kiscsillag frontembere korábban peren kívül megegyezést kezdeményezett, de az ügyészség ezt elutasította. Lovasi a Blikknek úgy nyilatkozott, hogy vállalja a felelősséget a balesetért, és bármilyen ítélet születik is az ügyben, azt elfogadja.

(Címlapfotó: Wikipedia)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?