banner_LYJAJgUi_banner_sMBIsrBw_GOOGLE_970x250_2.gif
banner_Qadt244U_webbanner_728x90.gif
banner_whe5WvtP_banner_5A50eRU8_GOOGLE_300x250.gif

Elkapkodták a vásárlók a 92 éves elsőkötetes költő könyvét

A 92 éves skót nagypapa, Gordon McCulloch 101 vers című saját kiadásban megjelenő első kötete váratlanul népszerű lett az Amazonon, múlt héten még az amerikai elnöki beiktatáson verset mondó Amanda Gormant is megelőzte az Egyesült Királyságban, írja a The Guardian.

A kötet több mint ezer ötcsillagos értékelést kapott az internetes webáruházban és az Egyesült Királyság területén a költészeti toplisták 14. helyét foglalta el, az Egyesült Államokban pedig a 8. helyet.

A szerelemről, kapcsolatokról, vallásról szóló versek azután váltak népszerűvé, hogy a szerző unokája áprilisban felhívta a követői figyelmét a Twitteren a nagypapa első könyvére. „Egy recenzió olyan boldoggá tenné…” – írta.

A virálissá vált bejegyzés következtében a kötetet meglepően sokan megvásárolták. „Hálás vagyok érte, hogy sikerült mosolyt csalnom az arcára, ez volt az egyetlen célom” – írta egy későbbi posztban.

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

 

Gordon McCulloch Braidwoodban, egy kis skót faluban él, özvegy, egyetlen társasága egy póniló. Egész életében írt verseket, ám megjelentetésüket eddig senki nem vállalta, amíg a fiai úgy nem döntöttek, hogy segítenek neki saját kiadásban megjelentetni őket. A The Guardian beszámolója szerint a váratlan siker boldoggá tette a szerzőt, aki a szomszédoknak is adott a megjelent kötetből, és már egy második köteten gondolkodik.

(Címlapfotó: Pexels.com)

banner_5wMnizP8_webbanner_300x250.gif
banner_LsIDgb8C_webbanner_970x250.gif

Kapcsolódók

Kimaradt?