Az ifjúságot szólítaná meg a Hargita Kiadóhivatal új vezetője

Pénteken a sajtó jelenlétében írta alá megbízási szerződését Mihály Gergő, a Hargita Kiadóhivatal új vezetője. Az igazgató nyitna a látássérültek irányába, szeretné minél több fiatallal megszerettetni az olvasást, és bemutatkozási lehetőséget biztosítana az új tehetségeknek.

Kinevezték a Hargita Kiadóhivatal új vezetőjét. Mihály Gergő pénteken a sajtó jelenlétében írta alá megbízási szerződését Borboly Csabával, Hargita Megye Tanácsának elnökével. Az aláírás alkalmával a politikus elmondta: az elmúlt négy hónapban Mihály ideiglenes megbízott vezetőként irányította a kiadóvezetői tevékenységet.

Borboly Csaba rámutatott: az elmúlt években több megbízott vezető is állt a kiadóhivatal élén, de szeretnének hosszú távon gondolkodni és stabilitás révén folyamatos fejlődést elérni. Mint fogalmazott, az intézmény komoly értékekkel rendelkezik, kiadója többek között a Székelyföld kulturális folyóiratnak, a Moldvai magyarság lapnak, illetve a Székely Könyvtár sorozatnak is.

Mihály Gergő bemutatkozásában elmondta: az elmúlt négy hónapban már megtapasztalhatta, milyen kihívásokkal jár a kiadó vezetése. Az ez idő alatt szerzett tapasztalatait felhasználva kívánja menedzselni az intézményt.

Céljai között szerepel, hogy nyissanak a látássérültek felé, valamint minél több fiatallal fedeztessék fel az olvasás örömét, valamint a kiadványaik digitalizálásának útján is komolyabb lépéseket tennének. Ezen túl növelnék az előfizetők és a vásárlók számát. Mint Mihály Gergő fogalmazott: neves szerkesztőkkel dolgoznak együtt, és szeretnének az alapító Ferenczes István méltó szellemi örökösei lenni.

(Borítókép: Borboly Csaba és Mihály Gergő | A szerző felvétele)

Kapcsolódók

Kimaradt?