„A zene az kell” – Énekszóval lepték meg Dés Lászlót a csíkszeredaiak (VIDEÓ)

A Csíkszeredai Nemzetközi Jazzfesztivál meglepetéseként a Csíki Játékszín színészei, valamint a Nagy István Művészeti Líceum diákjai meglepték az est sztárfellépőjét, Dés Lászlót. A csapat a Valahol Európában című musical egyik slágerét, a Zene az kell című számot énekelték el annak zeneszerzőjének.

Július 25–28. között zajlott Csíkszeredában a Csíki Jazz néven híressé vált nemzetközi dzsesszfesztivál, amelynek utolsó estéjén Dés László állt színpadra kedvenc formációjával, a Free Sound Quartettel. A Kossuth– és Liszt Ferenc-díjas előadóművész és zeneszerző visszatérő vendége a rendezvénynek, ahol minden évben fontosnak tartja hangsúlyozni, hogy ő nem csupán híres musicalek zeneszerzője, hanem szenvedélyes szaxofonos is. A koncert lejártával a fesztivál szervezőinek ötletét valósították meg a Csíki Játékszín művészei, valamint a Nagy István Művészeti Líceum diákjai: meglepetésdallal készültek Dés Lászlónak.

A tavalyi évadban óriási sikerrel vitte színre a Valahol Európában című musicalt a Csíki Játékszín társulata. Az egyik leghíresebb magyar musical zenéjét Dés László szerezte, az abban elhangzó A zene az kell című dalt pedig aligha van ember, aki nem ismeri. Szilágyi Nóra, a Csíki Jazz főszervezője elmondta, hogy bár minden ilyen esemény óriási pörgéssel jár, mindig igyekeznek időt szakítani apróbb figyelmességekre, kedvességekre is mind a közönség, mint a meghívott művészek számára. Idén sem volt ez másképp: a szervezők ötletét Fülöp Zoltán, Bilibók Attila és Tóth Jess színművészek, valamint a város művészeti iskolájának diákjai valósították meg: a közönség soraiból kilépve énekelték el A zene az kell című dalt, amely óriási sikert aratott.

(Nyitókép: Csíki Jazz Facebook-oldala)

16/9 vagy 1920x1080
CSAK SAJÁT

Kapcsolódók

Kimaradt?