Áprily Lajos dédunokája Székelyudvarhelyen is bemutatja családregényét

Gerlóczy Márton, az Altató szerzője Székelyudvarhelyre látogat: 2017 egyik legnépszerűbb és legigényesebb magyar családregényét mutatják be, közölték a szervezők.

A 37 éves, tizenöt éve folyamatosan regényeket publikáló szerző, Áprily Lajos dédunokája, főleg nagyanyja, Jékely Márta és dédnagyanyja, Áprily felesége, Schéfer Ida emlékirataiból merített. A regény 2017 szeptemberében jelent meg Mikecs Anna: Altató címmel. 2006-ban Gerlóczy úgy fogott neki a munkának, hogy a családban fellelhető összes levelet, dokumentumot, emlékiratot felleltározta és digitalizálta. Úgy döntött, hogy Mikecs Anna, Jékely Márta első, négyéves korában elhunyt lánya lesz a „szerző”.Hogy miért, kiderül a találkozón, amelyen Gerlóczy Mártont Katona Zoltán újságíró, műsorvezető kérdezi.

A G. Pont Egyesület szervezte találkozó július 20-án, pénteken lesz a Gondűző Étteremben, jelen lesz Érsek Nándor, Gerlóczy könyveit megjelentető Scolar Kiadó tulajdonosa, valamint a japán Kaz Kameshima fényképész, az Altató borítófotójának készítője. A szerzővel készült interjúnk addig is itt olvasható
(Címlapfotó: cultura.hu)

Kapcsolódók

banner_bcxvIA0Y_2.jpg

Kimaradt?