Pasik a pácban - vígjátékkal indít a Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál

A VII. Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál idei első előadása a Gergely Róbert által rendezett Pasik a pácban lesz, közölték a szervezők.

Július 19.-én, csütörtökön, 20 órától a nagyváradi vár nyári színpadán (eső esetén július 22-én, vasárnap a Szakszervezetek Művelődési Házában) látható a nyíregyházi Mandala Dalszínház jóvoltából a Nagyváradi Nyári Színházi Fesztivál első vígjátéka.A nyitóelőadás, a Pasik a pácban (Johnnie Mortimer és Brian Cooke alapján) zenés vígjáték két részben, melyben Mildred és George 15 éves házassági évfordulójuk alkalmából egy röpke tengerparti nyaralásra készülnek, ám a minden tekintetben „kocka” férj vonakodik az utazástól. Ő inkább otthon maradna a könyveivel, meccset nézne, vagy például jókat enne. Kisvártatva megérkezik Mildred nővére, Ethel, akiről kiderül, hogy csúnyán összeveszett férjével, a csélcsap Humphrey-vel. A testvérek – egymást hergelve és felbátorítva – szövetségre lépnek a két lehetetlen alak – azaz férjeik – ellen: bejelentik, hogy akkor ők utaznak el a tengerpartra, egy laza hétvégére. Az itthon hagyott „urakat” sem kell félteni: kihasználva a helyzetet, belevetik magukat a londoni éjszakába és két fiatal szépséggel, Jenniferrel és Shirleyvel térnek vissza a lakásba egy görbe és buja este ígéretében. De az emlékezetesnek ígérkező éjszaka nem várt fordulatokat, bonyodalmakat tartogat, és így a két pasi igen nagy pácba kerül…

Szereplők: Csomor Csilla, R. Kárpáti Péter, Rátonyi Hajni, Heller Tamás, Házi Anita, Némedi-Varga Tímea. Zeneszerző: Szolnoki Péter, a Bon-Bon együttes énekese.

A színházi fesztivál szervezői, a Mandala Dalszínház, illetve a Bihar megyei RMDSZ és a Nagyváradi Magyar Diákszövetség változatos programot ígérnek. A nyitóelőadásra már kaphatók jegyek és bérletek az RMDSZ Fekete Sas-palotában levő székházában, illetve a Körös (T. Vladimirescu) utcai Gekkó Pubban.

Kapcsolódók

Kimaradt?