A ’30-as, ’40-es évek slágereivel búcsúztat évadot a Kolozsvári Magyar Opera

Saját magáról állít össze évadzáró előadást a Kolozsvári Magyar Opera társulata. A ’30-as, ’40-es évek slágereit felvonultató produkció egy operaház társulatának egy napját meséli el, közölte Facebook-oldalán az intézmény.

A társulat tagja, Plesa Róbert ötlete alapján jött létre a rendhagyó előadás, amelyet június 30-án mutatnak be. „A ’30-as, ’40-es évek örökzöld magyar slágereinek segítségével elvezetjük Önöket egy képzeletbeli – vagy tán nagyon is valóságos – világba. Egy operaház társulata szabadságának utolsó napját tölti egy Sétatéri kiskocsma teraszán. Élményeket cserélnek, épp csak egy kicsit túloznak, flörtölnek és mérsékelten háborognak a másnap induló évad, a holnap kezdődő munka miatt. Primadonnák, bonvivánok, táncmesterek és sok mindenki más a színházi világ színes forgatagából, veszekszenek, epekednek, sírnak és mulatnak a „mindenható” Igazgató megértő felügyelete alatt. Ő az „ismeretlen hős” aki nem kap soha tapsot, de aki nélkül nem jöhetnének létre a szebbnél szebb, olykor édes mesevilágot, máskor a kegyetlen, s éppen ezért katartikus valóságot mindannyiunk elé táró előadások” – olvasható az előadás leírásában.Kondrát Csaba és Incze G. Katalin hangszerelésében a régi slágerek új ruhát öltenek, melyen gyémántként csillognak Incze G. Katalinnak, az előadás karmesterének, sziporkázó ötletei. Jakab Melinda koreográfiái mindig túlmutatnak a szigorúan vett tánc korlátain, s nem lesz ez másképpen most sem: emberi történetek, érzelmek, kópéságok jelennek meg a táncos lábak tolmácsolásában, melyeket kiegészítenek Demény Péter humoros, olykor torokszorító szövegei.

A Sétateret és az operát Venczel Attila díszletei varázsolják majd a színpadra, s a díszletek között Startmüller Katalin által megálmodott kosztümökben mesél, dalol és táncol majd Szeibert István, Ádám János, Székely Zsejke, Mányoki Mária, Antal Lívia, Balázs Borbála, Fülöp Tímea, Jordán Éva, Kerekes Mária, Kis-Lukács Bernadett, Nagy Szilvia, Gergely Arnold, Peti Ottó, Plesa Róbert, Rétyi Zsombor, Rigmányi István.

Tatár Gizella súgó és Venczel Péter ügyelő mellett Gombár Annamária rendező teszik teljessé a csapatot. A Mi, muzsikus lelkek című előadást tehát június 30-án, szombaton este hatkor mutatják be.

(Címlapfotó forrása: a Kolozsvári Magyar Opera Facebook-oldala)

Kapcsolódók

Kimaradt?