Szatmárnémetiben lép fel a budapesti József Attila Színház

A szatmárnémeti Északi Színházban lép fel a budapesti József Attila Színház társulata a Feketeszárú cseresznye című előadással június 12-én, kedden 19 órától. A főbb szerepekben Rékasi Károlyt, Nemcsák Károly Jászai-díjas, Érdemes Művészt és Pikali Gerdát láthatjuk, közölték a szervezők.

Az először 1930-ban, a Vígszínházban bemutatott darab szerzőjének, Hunyady Sándornak egyik legkiválóbb műve, melyben a szerelem örök-aktuális témáját a kor egyik legfájóbb nemzeti traumájának kontextusában veti fel, önkéntelenül is rávilágítva, hogy Trianon nemcsak az egyes államokat, de elsősorban az azokat lakó embereket érintő probléma is, mely elemi hatással volt az egyéni sorsok alakulására is.Az előadás rendezője Kerényi Imre Kossuth- és Jászai Mari-díjas, Kiváló és Érdemes Művész, a díszleteket Götz Béla Jászai Mari-díjas alkotó készítette, a jelmezek pedig Kovács Yvette Alida munkáját dicsérik.

A történet kezdetén Bácskában a magyarok az urak, de a barátságok, szerelmek nem a nemzeti hovatartozás szerint köttetnek. A szerb házaspár, Irina és Dusán házában gyakori vendég egy barát: a magyar főbíró, aki titokban szerelmes a ház asszonyába. A szép Irina is vonzódik a magyar férfihoz, de érzelmeiket egymás előtt is titkolják. A történelem az ő esetükben valóban sorsfordító, hiszen amikor Bácskában a szerbek átveszik a hatalmat, a magyar főbírónak menekülnie kell. Vajon mi lesz a büszke és féltékeny szerb férj és a magyar férfi barátságával? Követi-e szerelmét a szép szerb asszony, és hogyan éli meg a hatalomváltást a darab többi szereplője?

Szereplők: Rékasi Károly, Nemcsák Károly (Jászai-díjas, Érdemes Művész), Pikali Gerda, Kocsis Judit (Jászai-díjas), Korponay Zsófia, Turek Miklós, Vaszkó Bence, Előd Álmos, Blazsovszky Ákos, Ujréti László (Jászai-díjas), Botár Endre, Holczinger Szandra, Fila Balázs, Betz István, Rusz Milán, Chajnóczki Balázs, Láng József (Jászai-díjas). Kiss Gábor, Suki István, Suki Benedek, Brunczlík Péter és Király Sándor. 

Jegyek az Északi Színház Horea utcai jegyirodájában kaphatók minden hétköznap 10 és 17 óra, szombatonként pedig 10 és 13 óra között, illetve előadás előtt egy órával a helyszínen. További tájékoztatásért a 0261-712106 telefonszámon vagy a szervezes@harag.eu e-mail címen lehet érdeklődni.
banner_fqCTjirk_Double Rise 3oo.jpg
banner_slFPWcPP_WhatsApp Image 2021-07-23 at 15.48.23 79o.jpg

Kapcsolódók

Kimaradt?